Op afstand processen optimaliseren

Verplicht thuiswerken

“De belangrijke processen moeten uiteraard zo veel mogelijk blijven doordraaien, dus alle externe factoren in de fabriek worden uitgesloten. Wij als kantoorpersoneel werken dus thuis. En tja, dat is anders en een stuk saaier. De grootste verandering is dat ik al mijn voorbereide projecten niet meer zo makkelijk kan implementeren en uitvoeren. Daarnaast mis ik het spontane contact met mijn collega’s. Gelukkig hebben we naast het dagelijks en wekelijks overleg, contact via de telefoon of de app. We zijn een heel hecht en gezellig team.”

De werkplek

En over gezellig gesproken. Hoe zit het met de werkplek van Klaske? “Die is niet helemaal Arbo technisch verantwoord, maar ik kan het uitleggen. In mijn werkkamer is het behoorlijk koud, dus ik zit achter mijn laptop in de woonkamer. Ik heb er heel mooi uitzicht en het werkt prima voor mij. Ik heb geen last van stoorzenders, want mijn man werkt namelijk op locatie. Om te pauzeren loop ik af en toe een rondje langs de paarden. Daarnaast zijn we aan het verbouwen en worden er veel artikelen bezorgd die we hebben besteld via het internet. Die kan ik nu persoonlijk aannemen, al is dat niet echt persoonlijk meer.

“Het is wat allemaal.”

“Ik vind het moeilijk in te schatten hoe de situatie gaat lopen rondom het corona virus. Hier in Friesland zijn er nog vrij weinig sterfgevallen, dus hopelijk blijft dat zo. We blijven afstand houden, online bestellen en maken er samen het beste van!”

Deel dit artikel