Meet- en regeltechniek: Building Controls in the picture + vacature!

Meet- en regeltechniek

Building Controls voert meet- en regeltechnische projecten uit in de klimaatbeheersing. Vanuit Zwolle zorgen zij als verlengstuk van de installateur voor een gezond werk- en leefklimaat in kantoren, scholen, gymzalen en zwembaden. Buiten warm en binnen koud, of andersom. Frank: “Er zijn meer bedrijven in Nederland die dit doen, maar ons voordeel is dat we alle disciplines in huis hebben:

Van monteur naar ondernemer

Frank: “Ik ben zelf begonnen als monteur in een werkplaats voor paneelbouw. Op een gegeven moment weet je: dit kan ik zelfstandig doen. Na een jaar pionieren heb ik de stap gewaagd om complete projecten op te pakken. Vanuit mijn netwerk nam ik een aantal collega’s in dienst en nu, drie jaar later, staat er een superleuk en succesvol team!”

Groeien tot vijftien medewerkers

Vallen en opstaan en keihard werken, dat hoort bij de start van een nieuw bedrijf. Inmiddels staan de neuzen dezelfde kant op en is Building Controls toe aan een professionaliseringsslag. Frank: “Standaardisering en efficiency, daar werken we nu aan. Het liefst zou ik op termijn doorgroeien naar tien tot vijftien medewerkers. Ik heb niet de ambitie om bedrijfsleider van vijftig mensen te worden. Ik eet ’s avonds graag thuis met mijn gezin en er zijn meer dingen in het leven dan werken.”

Ondanks corona op zoek naar nieuwe collega’s

Gelukkig heeft Building Controls tot nu toe niet veel last gehad van de coronamaatregelen. Frank ziet wat terughoudendheid in de markt, maar bepaalde projecten worden naar voren getrokken en leveren juist extra werk op. Frank: “Wat betreft renovatieklussen op scholen hebben we de afgelopen tijd een enorme piek gehad. We rijden met maximaal één persoon per auto, houden afstanden in acht en hebben onze werkplekken afgeschermd. De gevolgen voor de business op lange termijn kan ik nog niet goed overzien. Ik hoor verschillende geluiden. Ik ben benieuwd wat de toekomst ons zal brengen maar ga niet zitten afwachten.”

Stefan Bosman

“Ik heb twee leuke gesprekken gehad met Frank. Er was gelijk een klik, het voelde goed. Na het vrij grote bedrijf waar ik vandaan kom is Building Controls een stuk kleiner en dat lijkt me leuk. Mijn functie is wat breder en ik heb meer verantwoordelijkheid. Bij een grote organisatie ben je echt niet altijd een nummer, maar ik verwacht dat ik hier toch op een andere manier contact met collega’s zal hebben. Frank is een gedreven ondernemer die wil investeren in zijn bedrijf en dat spreekt mij aan. Het tekenen en engineeren van regelschema’s wordt mijn hoofdtaak. Ofwel het ontwerpen van de regelkasten voor klimaatinstallaties. Ik heb ervaring in dit werk en het bevalt me goed. Ik heb zin om mij verder te ontwikkelen in dit vak en aan de slag te gaan bij deze succesvolle, groeiende organisatie!

Ervaren technici moeilijk te vinden

Via Xelvin startte Stefan Bosman in juni als engineer bij Building Controls. Naast Stefan zoekt Frank meer nieuwe collega’s die een carrière willen in de meet- en regeltechniek. Het vinden van de juiste man of vrouw is een uitdaging, vertelt hij. “We zitten in een specialistisch vakgebied en ervaren technici zijn echt moeilijk te vinden. Het werk is bij ons wezenlijk anders dan als je tekenaar of engineer bent binnen de industrie.” Voor ondernemende en enthousiaste mensen is Building Controls de ideale werkgever. Een goed salaris en veel vrijheid vormen een aantrekkelijke combinatie. Maar, het is geen gespreid bedje zegt Frank: “Je moet het een uitdaging vinden om bij een jong en snelgroeiend bedrijf aan de slag te gaan. Hard werken hoort daarbij! Er zijn weinig regels maar we doen alles binnen de lijntjes. We zoeken een proactieve collega en humor waarderen we. De sfeer is goed en we staan als team voor elkaar klaar.” Bekijk de vacature hier.

Trots op deze prestatie

De komende jaren werkt Frank met zijn team aan continuering en uitbreiding van het bedrijf. Frank: “Ik ben trots op wat wij in korte tijd met z’n allen hebben neergezet! We groeien en zijn in staat zijn om veel klanten tevreden te stellen. Ik kijk uit naar een mooie toekomst voor Building Controls!”

Deel dit artikel