Next level automatisering binnen jouw bedrijf?

Vier studiegenoten. Of zeg gerust; vrienden. Dat zijn ze tijdens hun studie engineering mechatronica/elektronica aan het Alfa college in Hoogeveen absoluut geworden. Ze kennen elkaar door en door en weten wat ze aan elkaar hebben. Elke schoolopdracht gaan ze voor de volle 100% voor. Ze zijn de types die bij een simpele opdracht nog wat extra techniek en snufjes toevoegen en daar na schooltijd mee bezig blijven. Ze gaan nu het laatste jaar in en zijn hard op zoek naar een afstudeerstage. Ze stellen zich graag aan je voor!

Lucas

“Get the job done first, probleemoplosser en een echte programmeur”

Lucas is 19 jaar, woont in Beilen en is in zijn vrije tijd graag met zijn vriendin, familie en vrienden. Ook sleutelt hij graag aan oude brommers. In tegenstelling tot de andere jongens heeft Lucas voor de specialisatie elektronica gekozen. Hij is rustig en heeft een grote interesse in robots. Uitdagingen waarbij hij zelf moet uitzoeken wat er niet werkt en daar oplossingen voor mag verzinnen maken hem het meest gelukkig.

Een ideale stageplaats voor mij zou dan ook een plek zijn waar ze machines en robots ontwikkelen.  Een plek waar ik de kans krijg om zelf te ontwikkelen, na te denken over wat er moet gebeuren en waar niet alles op instructies is. Afwisseling in werkzaamheden is ook altijd fijn!”  

Xander over Lucas: “Lucas pakt alles altijd direct op. Je hoeft nooit te vragen of hij het wil oppakken, want dan is het al gedaan. Hij gaat precies te werk en voordat er een biertje genuttigd kan worden, moet echt alles tot in de puntjes klaar zijn.”

Hindrik

“Everybody loves Hindrik, specialist en sociaal”

“Hindrik. Met een i ja”, zoals hij zelf zou zeggen. Hij is eerlijk en recht voor zijn raap. Muziek is zijn grootste hobby. Zijn Spotify draait overuren. Als er maar een goede melodie in zit. Daarnaast maakt Hindrik in zijn spaarzame vrije tijd graag een wandeling of speelt hij games. En heb je het over Hindrik, dan heb je het over iemand met oog voor detail. Heel veel detail.

“Ik los graag problemen op. Of het nu technisch is of niet, ik denk graag mee. Als mij wat gevraagd wordt, zorg ik ervoor dat ik er tot in de kleinste details alles over kan vertellen. Ik zeg altijd: ‘het kan goedkoop, goed of snel en je mag er twee kiezen’. Als ik een stagebedrijf mocht kiezen, zou ik gaan voor een familiebedrijf. De ‘ons kent ons mentaliteit’ bevalt mij goed.”

Aron over Hindrik: Als je Hindrik vraagt iets uit te zoeken, weet je zeker dat je het tot in de puntjes uitgewerkt en uitgezocht terug krijgt. Als hij bij de groep past, kan hij veel meebrengen. Zowel qua technische, als social skills.

Aron

Voorbereider, leidinggever, sociaal

Xander is 20 jaar en komt uit Hoogeveen. Sociaal als hij is, gaat hij nooit een praatje uit de weg over scouting, strategiespellen en zijn tijd bij de reddingsbrigade. Xander is een harde werker en zoekt makkelijk de verbinding op met wie dan ook.

“Troubleshooten vind ik heel interessant. Iets wat kapot is, snel weer maken. Dit begon vroeger al. Zo heb wel eens wat gemaakt met een stukje kauwgom”, lacht Xander. De plaats van mijn stage maakt mij eigenlijk niet uit. Een bedrijf waar ze bijzondere dingen maken lijkt mij heel gaaf. Robots voor in de zorg bijvoorbeeld.” 

Hindrik over Xander: Xander is echt een verbinder. Hij kan goed levelen met iedereen en zo de ideale schakel zijn tussen mensen op kantoor en mensen in de werkplaats. Xander zijn motto is dan ook overduidelijk: Als het werkt, dan werkt het.”

Aron

Perfectionist, aanpakker, doorzetter

Aron is 18 jaar en woonachtig in Hollandscheveld. Hij speelt gitaar en gezelligheid is iets wat hem typeert. Ontwerpen en veel verstand hebben van bepaalde onderwerpen is wat hem tof lijkt. Met zijn doorzettingsvermogen is dat een reële ambitie.

“In mijn vrije tijd, maar ook in mijn werk vind ik gezelligheid belangrijk. Ik ben een echte perfectionist, dus gezelligheid zal mij niet afleiden van hetgeen dat moet gebeuren. Alles wat met techniek te maken heeft, vind ik interessant. Als ik aan een project begin, dan moet het ook af. Ik bijt me graag vast in onderwerpen. Daarnaast werk ik graag samen met andere mensen.

Lucas over Aron: Aron is een echte spreker en kan nieuwe dingen goed uitleggen. Improviseren en oplossingen vinden voor onverwachte problemen is hij ook de man voor. Zijn motto? “Als je iets doet, doe het dan goed”

Past één van deze engineers als stagiaire binnen jouw bedrijf? Neem contact op met Marten Busstra via 06 – 21 59 24 32 of m.busstra@xelvin.nl

Deel dit artikel