Jonge enthousiaste techneuten klaar voor de volgende stap

Maak kennis met vier studiegenoten. Of zeg gerust: vrienden. Lucas, Hindrik, Xander en Aaron. Jonge enthousiaste techneuten die van een simpele opdracht een uitdaging maken: even wat extra ‘snufjes’ toevoegen en na schooltijd natuurlijk gewoon nog even doorgaan. De passie voor het vak is zichtbaar. De mannen hebben bijna de opleiding Mechatronica / Elektronica aan het Alfa College in Hoogeveen afgerond. Tijd voor een nieuwe stap: de eerste stap van hun carrière en tegelijkertijd zichzelf blijven ontwikkelen.

Ben je werkzaam bij een bedrijf waarbij IA & Robotica een rol speelt? En zijn jullie vanaf mei 2021 op zoek naar nieuwe collega’s voor de volgende functies:
– Monteur Elektro / Machinebouw / Panelenbouw
– Technische Dienst Monteur
– Field Service Engineer
– Operator
Dan is een nadere kennismaking met Lucas, Hindrik, Xander en Aaron de moeite waard.

Lucas

Lucas – ‘Get the job done first’ Probleemoplosser en een echte programmeur
is 19 jaar en hij woont in Beilen. In zijn vrije tijd is hij graag samen met zijn vriendin, familie of vrienden. Hij sleutelt daarnaast graag aan oude brommers. In tegenstelling tot de andere jongemannen heeft Lucas voor de specialisatie Elektronica gekozen. Hij heeft grote interesse in robots. Werkt er iets niet? En moet er een oplossing voor komen? Dan ben je bij Lucas aan het juiste adres. Je kan hem met dit soort uitdagingen niet gelukkig maken.

Xander over Lucas: ‘Lucas pakt alles altijd direct op. Je hoeft aan hem niet te vragen of hij iets wil doen, want voor dat je het weet is het al gedaan. Hij gaat precies te werk. De puntjes op de ‘i’ zijn voor hem erg belangrijk. Er kan pas een biertje genuttigd worden op het moment dat alles van A tot Z voor elkaar is.

Hindrik

Hindrik – ‘Everybody loves Hindrik’ – Specialist en sociaal
Eerlijk en recht voor zijn raap. Dat is Hindrik. Muziek is zijn grootste hobby. Zijn Spotify draait overuren. Een favoriet genre heeft hij niet: ‘Als er maar een goede melodie in zit.’ Daarnaast maakt Hindrik in zijn spaarzame vrije tijd graag een wandeling of hij speelt games. Heb je het over Hindrik, dan heb je het over iemand met oog voor detail. Heel veel detail. ‘Ik los graag problemen op. Of het nu technisch is of niet. Ik denk graag met je mee. Als mij wat gevraagd wordt, dan zorg ik er voor dat ik er tot in de kleinste details alles over kan vertellen.’

Aaron over Hindrik: ‘Als je Hindrik vraagt iets uit te zoeken, dan weet je zeker dat je het tot in de puntjes uitgewerkt en uitgezocht terug krijgt. Als hij bij de groep past, kan hij veel meebrengen. Zowel qua technische, als social skills.’

Xander

Xander – Voorbereider, leidinggeven, sociaal
Sander is 20 jaar en komt uit Hoogeveen. Sociaal als hij is, gaat hij nooit een praatje uit de weg over scouting, strategiespellen en zijn tijd bij de reddingsbrigade. Xander is een harde werker en maakt makkelijk verbinding met andere mensen. ‘Troubleshooten vind ik erg interessant. Iets wat kapot is, snel weer maken. Dit begon vroeger al. Zo heb ik wel eens wat gemaakt met een stukje kauwgom’, lacht Xander.

Hindrik over Xander:Xander is echt een verbinder. Hij kan goed levelen met iedereen en zo de ideale schakel zijn tussen mensen op kantoor en mensen in de werkplaats. Xander zijn motto is dan ook overduidelijk: Als het werkt, dan werkt het.’

Aaron

Aaron – Perfectionist, aanpakker, doorzetter
Aaron is 18 jaar en woonachtig in Hollandscheveld. Hij speelt gitaar en gezelligheid is iets wat hem typeert. Ontwerpen en veel verstand hebben van bepaalde onderwerpen is wat hem tof lijkt. Met zijn doorzettingsvermogen is dat een reële ambitie.
“In mijn vrije tijd, maar ook in mijn werk vind ik gezelligheid belangrijk. Ik ben een echte perfectionist, dus gezelligheid zal mij niet afleiden van hetgeen dat moet gebeuren. Alles wat met techniek te maken heeft, vind ik interessant. Als ik aan een project begin, dan moet het ook af. Ik bijt me graag vast in onderwerpen. Daarnaast werk ik graag samen met andere mensen.

Lucas over Aaron: ‘Aaron is een echte spreker en kan nieuwe dingen erg goed uitleggen aan andere mensen. Improviseren en oplossingen vinden voor onverwachte problemen, daar is hij ook de man voor. Zijn motto? Absoluut “Als je iets doet, doe het dan goed”.

Past één van deze enthousiaste engineers Mechatronica / Elektronica binnen jouw of jullie bedrijf? Lucas, Hindrik, Xander en Aron zijn vanaf mei 2021 via Xelvin beschikbaar:

– Ze hebben alle vier een (bijna) afgeronde MBO 4 Elektro / Mechatronica opleiding
– Ze hebben de ambitie om vanaf september 2021 de AD Industriële Automatisering & Robotica te starten. Dit is een 2-jarige opleiding waarbij ze 4 dagen werken en 1 dag in de week bij NHL Stenden les krijgen
– Een 2-jarige Xelvin contract + persoonlijke begeleiding

Enthousiast of ben je benieuwd naar meer informatie? Neem contact op met onze collega Marten Busstra via 06 – 21 59 24 32 of m.busstra@xelvin.nl

Deel dit artikel