Trotser dan trots! Een 10-jarig jubileum!

Trots. Dat zijn we op onze collega’s. Maar als het lukt om medewerkers zo te binden en boeien, waardoor we met elkaar een 10-jarig jubileum meemaken, dan zijn we trotser dan trots! Afgelopen maand was Erwin Rosing 10 jaar in dienst bij Xelvin.

Allereerst gefeliciteerd met je jubileum! 10 jaar, dat is een mooie mijlpaal!

“Ja klopt, dat is inderdaad een mooie mijlpaal. Maar eerlijk gezegd voelt het niet zo hoor. Ik ga met veel plezier naar mijn werk, heb prettig contact, dus dan ben je daar niet mee bezig.”

Hoe ben je destijds met Xelvin in contact gekomen?

“Ik werkte via een andere detacheerder bij een bedrijf dat uiteindelijk overgenomen is. Door een reorganisatie kwam mijn functie te vervallen en moest ik op zoek naar een nieuwe baan. Mijn toenmalige contactpersoon had de overstap gemaakt naar Xelvin, dus toen was de link snel gelegd.”

Waar hou je je dagdagelijks mee bezig?

Ik ben gedetacheerd bij Argos Engineering. Hier houd ik mij bezig met engineering werk voor de jachtbouw en dan specifiek de werktuigbouwkundige systemen aan boord. Een super interessante sector waar mensen met veel passie werken.

In de 10 jaar dat je voor ons werkt, hoe hebt je dat ervaren?

Goed. Een hele fijne club om voor te werken. Er is weinig verloop van contactpersonen. Fijn om dezelfde gezichten te zien. Het bevalt gewoon goed, afspraken worden nagekomen. Daarnaast heb ik ook de kans gekregen om een opleiding te volgen tijdens mijn werk. Deze behoefte had ik eigenlijk altijd al. Ik heb zelf de MTS gedaan. Op dat moment interesseerde school me te weinig, dus ben ik aan het werk gegaan. Achteraf had ik gewoon meteen naar het HBO moeten gaan, daar heb ik wel spijt van gehad. Tijdens een functioneringsgesprek met Xelvin kwam dit naar voren. Hier hebben we samen op doorgepakt met als resultaat dat ik afgelopen jaar mijn Associate Degree Projectleader Engineering aan de Hanzehogeschool afrondde. Super gaaf dat ik die kans toch nog gekregen heb en met succes heb weten af te ronden.

Welk advies heb je voor andere techneuten die zich verder willen ontwikkelen?

“Bepaal voor jezelf goed wat je wilt, in welke richting je je wilt ontwikkelen. Maak dit vervolgens bespreekbaar met mensen die je vertrouwt. Heel vaak is er van alles mogelijk, maar weten mensen dit niet van elkaar. Ik ben in ieder geval dik tevreden, dat gun ik iedereen.

Deel dit artikel