Techniek voor thuis: pizzaoven én gepersonaliseerde dozen. Klusser Mike Burink heeft het goed voor elkaar.

De niet-klussers onder ons verplaatsen niet zomaar eventjes een muur in hun huis. Maar voor Xelvinner Mike Burink (26) is dat een fluitje van een cent. Met twee rechterhanden en een opleidingen in de installatietechniek is dat ook niet zo heel gek. Bovendien is het klussen hem met de paplepel ingegoten, zijn vader werkt in de bouw en er wordt in zijn jeugd veel in en rond huis gewerkt. Mike: “Vroeger vond ik het al prachtig om hutten te bouwen enzo. Als ik zou willen kan ik elk weekend ergens klussen maar dat doe ik niet. Vrije tijd is ook belangrijk. Maar, in mijn eigen huis heb ik het graag goed voor elkaar!”

Twee jaar geleden verhuist Mike samen met zijn vriendin en hun hondje naar een leuke woning in de Enschedese wijk Zwering. Sindsdien heeft hij de nodige klusprojecten gerealiseerd. Als eerste wordt de hal doorgetrokken, meterkast verplaatst en een kapstok met nisje gecreëerd. Alles stoer afgewerkt met steigerbuizen en hout. “Boven in de slaapkamer heb ik ook een muur verplaatst om een nis te creëren voor de kast.”

Pizzadozen bedrukken

In de zomer van 2020 is de tuin aan de beurt. Mike gooit de vijver vol, legt een grasmat en bouwt een mooie stenen loungebank en bloembakken. Een pizzaoven maakt het plaatje compleet en voor het echte pizza-gevoel laat hij zijn eigen pizzadozen bedrukken. Wij bestellen graag een keer bij je Mike! Project zolder komt even in gevaar omdat alle bouwmarkten sluiten. Maar, in februari kan er toch gestart worden. Knieschotten maken, schilderen en een vloer leggen. Met dit laatste project zijn huis en tuin volledig naar wens verbouwd!

Genieten als het er strak uitziet

Het meest trots is Mike op de tuin. De loungebank met lampjes erbij, het is helemaal af. Een plek om heerlijk te chillen. Met die pizza erbij uiteraard. “Het geeft me voldoening om lekker bezig te zijn en van niets, iets moois te maken. Ik geniet ervan als het goed voor elkaar is en er strak uitziet.” In zijn vorige baan (monteur koel-, lucht- en verwarmingsinstallaties bij een klein bedrijf in de regio) voeren Mike en zijn collega’s vaak kleine klussen in kantoorpanden uit. “Een stopcontact maken, deur inhangen, muur weghalen of vloer leggen. Veelzijdige opdrachten waar ik veel van geleerd heb en waardevolle ervaring bij het klussen in huis. De rest leerde ik door zelf te proberen en mee te kijken met anderen.”

Van groot naar klein, van specialistisch naar breed

In 2020 besluit Mike om eens rustig uit te gaan kijken naar een andere baan. “Ik zat best goed, maar was tegelijk nieuwsgierig naar andere bedrijven. Met Daniëlle van Xelvin Installatietechniek heb ik een leuk gesprek gevoerd. Al snel vonden zij een baan voor mij als servicemonteur bij Homij. Het bredere aandachtsgebied in deze functie spreekt me aan. Ik ben allround bezig met allerlei aspecten van de installatietechniek. Ook het feit dat Homij een groot bedrijf is spreekt me aan. Op dit moment ben ik bezig met een grote opdracht bij de brandweer, erg interessant.”

Verhuizen of relaxen?

Een mooie nieuwe uitdaging op werkgebied dus! De komende jaren wil Mike zich blijven ontwikkelen binnen de installatietechniek. “Ik wil verbreden, eventueel aanvullende opleidingen volgen en doorgroeien naar een functie als werkvoorbereider of projectleider.”

Thuis is het klussen bijna klaar. Tijd om te verhuizen of een nieuwe hobby te zoeken? “Haha, wie weet. Over het algemeen komt er vanzelf wel weer wat op mijn pad. Onderhoud aan je huis, een likje verf hier en daar. En relaxen en leuke dingen ondernemen is ook niet verkeerd! Dat lijkt me eigenlijk een mooi streven voor de komende tijd.”

Heb jij ook twee rechterhanden en zin in een toffe baan binnen de (installatie)techniek? Bel ons!

Deel dit artikel