“Na vier jaar studeren eindelijk al die kennis in de praktijk brengen”

Naam: Anel Haurdic
Leeftijd: 28
Woonplaats: Lewenborg
Baan: Technisch Beheerder bij Kuijpers in Groningen
Opleiding: Middelbare Installatietechniek Werktuigbouwkundige Installaties (MIT-W/TWI).

Een avondopleiding volgen naast je fulltime baan, dat is behoorlijk pittig. Maar Anel Haurdic doet het. Heerlijk om dan na vier jaar je diploma in ontvangst te nemen! Maar, ergens knaagt het. Want in zijn baan kan Anel maar weinig van de opgedane kennis in de praktijk brengen. Tijd om het heft in eigen handen te nemen: op zoek naar een nieuwe job!

Automatische piloot

Anel: “Het merendeel van wat ik leerde op de MIT zakte al snel weg, ik kon het niet toepassen in mijn dagelijkse werkzaamheden. Ik werkte op de automatische piloot en dat geeft geen voldoening. Als je zoveel tijd besteed aan een opleiding, dan wil je er ook wat mee doen!” Het is best een grote stap om op zoek te gaan vertelt Anel. Je zit ergens zeven jaar en weet precies hoe alles werkt. “Een nieuwe baan is spannend, maar toen ik de beslissing eenmaal genomen had voelde dat als de juiste stap.”

Op zoek naar iets anders

Een brede functie waarin Anel zijn kennis kan toepassen. Daar gaat het in de basis om. Maar er staat meer op zijn verlanglijstje: “Vertrouwen vind ik belangrijk. Dat ik vertrouwen krijg vanuit de organisatie maar ook dat ik mijn collega’s kan vertrouwen. En waardering, dat er gezien wordt dat je bikkelhard werkt en veel weet. Daarnaast zoek ik technische mensen om me heen om mee te sparren. Hoe zit dit? Waarom doe je dit zo? Dat je vakinhoudelijk kunt leren van collega’s.”

Procedure en Kuijpers

Het eerste kennismakingsgesprek met Xelvin is positief. “Mijn wensen en ambities kregen alle aandacht en bij Xelvin hadden ze gelijk concrete opties voor me, waaronder de vacature bij Kuijpers. Ik ging vrij blanco het sollicitatiegesprek in, met wat twijfels. Ik had namelijk het idee dat sales taken onderdeel van de functie zouden zijn. Dat is echt niet mijn ding. Maar als je eerlijk bent en laat zien wie je bent, is het gewoon een kwestie van kijken of het past. Van beide kanten.”

Heel plezierige werkgever

Al tijdens het sollicitatiegesprek verdwijnen alle twijfels als sneeuw voor de zon. De functie kent geen sales taken en het gevoel over Kuijpers is heel positief. “Ik had nog een andere sollicitatie lopen maar Kuijpers trok me veel meer. Vanaf minuut één voelde ik vertrouwen. En ook nu ik hier een tijdje werk blijft het goede gevoel. Ik zie hier openheid en interesse. Je kan alle vragen stellen en als je ergens behoefte aan hebt is daar ruimte voor. Er werken hier vrolijke mensen die energie uitstralen en ik kan bij iedereen terecht.”

Veelzijdige en brede functie

Anel is Technisch Beheerder bij de afdeling Service & Onderhoud. “Offertes, rapportages, planning, materialen en urenbewaking van het contract. Klanten bellen mij en ik zorg dat problemen worden opgelost. Het is een veelzijdige functie! Ook het brede spectrum aan installaties dat Kuijpers beheert is het precies wat ik zoek.”

Je collega’s vooruit helpen

Lange werkdagen en ’s avonds studeren. Elke week een dag en avond naar Zwolle en de volgende dag gewoon weer vroeg op. Anel: “Soms weet ik niet hoe ik het voor elkaar heb gekregen, maar ik ben trots dat het gelukt is. En dat ik nu zo’n leuke nieuwe baan gevonden heb! De komende jaren wil ik mijzelf blijven ontwikkelen. Daarbij heb ik geen concreet plaatje in mijn hoofd. Mijn werk goed doen en van toegevoegde waarde zijn voor mijn collega’s, dat vind ik belangrijk. Met mijn kennis en ervaring mensen echt vooruit helpen.”

Deel dit artikel