Griesemann Engineering NL BV: “De afwisseling en de vrijheid die je hebt, maken dit een bijzondere plek om te werken.”

Sinds november vorig jaar werken Xelvin en Griesemann Engineering NL BV (voormalig Emmtec Engineering) actief samen. Vanwege de aanhoudende stroom aan vacatures verricht Niek zijn werkzaamheden elke dinsdag vanuit het kantoor van Griesemann Engineering NL BV. “Ik vind het fantastisch. Zo bevind ik me precies op de plek waar de vacatures zijn en spreek ik elke keer weer nieuwe mensen.”

Roy Beukeveld

De afgelopen keer sprak Niek met Roy Beukeveld. Hij nam hem mee in zijn rol binnen Griesemann Engineering. “Mijn rol is tweeledig. Ik ben Project Engineer en Teamleider van de afdeling Mechanical & Piping. Daarnaast voer ik zelfstandig projecten uit op dit vlak. Ik zet de kaders uit binnen de discipline en ik ben verantwoordelijk voor het werktuigbouwkundig ontwerp (Veelal Piping). Tevens voer ik berekeningen uit en pak ik 3D-designs op.”

Hoe lang ben je al werkzaam binnen deze prachtige sector?

“Ik ben 20 jaar geleden deze wereld binnen gestapt. Na het behalen van mijn diploma ben ik aan de slag gegaan bij Polytechniek. Hier hield ik mij bezig met AutoCAD en programmeerwerk. Daarnaast heb ik o.a. nog gewerkt bij de windtunnels in Marknesse, een liftenbouwer en een fabrikant van bakkerijmachines. Vervolgens zou ik via Yacht aan de slag gaan als tekenaar constructeur mechanisch bij Emmtec voor 6 maanden, maar ik ben er nooit meer weg gegaan.”

Hoe is het afgelopen jaar voor Emmtec geweest?

“Het was een turbulent jaar kan ik zeker stellen. Maar met een hele mooie uitkomst als resultaat. Vorig jaar maart waren de eerste gesprekken met de Griesemann Gruppe en nu is de overname een feit. Iedereen staat er positief in en heeft er een goed gevoel over. Daarnaast zijn we bezig met mooie plannen voor de toekomst.”

Roy aan het werk als Project Engineer en Teamleider van de afdeling Mechanical & Piping

Welke projecten lopen er?

“Er lopen momenteel diverse projecten, zowel hier op het terrein voor GETEC maar ook buiten het terrein. Veelal in de chemie, stadsverwarming en verduurzaming.”

Wat zijn volgens jou de mooiste projecten waarvoor Emmtec verantwoordelijk geweest is?

Deze vraag kan ik op twee manieren beantwoorden. Het project waar ik het meeste plezier aan heb beleefd of het project wat het meest uitdagend is geweest. Projecten in de stadswarmte zijn voorbeelden van opdrachten waar ik met heel veel plezier aan werk. Fascinerende projecten waarin zowel wij op diverse vlakken een belangrijk aandeel leveren, maar ook de klant zelf actief betrokken is. Dit zijn voorbeelden van hele goede samenwerkingen. Wanneer alle projectleden goed samen kunnen werken volgen de beste resultaten. Je wilt niet tegen een klant aanwerken, maar samen projecten oppakken.”

 “Je wil niet tegen een klant aanwerken, maar samen projecten oppakken!”

Waar ben je trots op?

“Ik ben eigenlijk op heel veel zaken trots. Ik ben trots op hoe we met zijn allen samenwerken. Het maakt niet uit welke pet je op hebt. Daarnaast de nuchterheid. Ook op de brede oriëntatie van het team. Zo kunnen we een breed scala van taken oppakken en krijgen we heel veel voor elkaar. Je kunt je voorstellen dat dit veel flexibiliteit vergt en ook dat is er. De ene dag zijn we bezig met leidingsystemen en de andere dag ontwerpen we bijvoorbeeld een transportkar. Het lukt allemaal door bovenstaande. Daar ben ik trots op!”

Waarom is het fijn werken bij Griesemann Engineering NL BV?

“Zoals ik al zei de nuchterheid en de variatie in het werk. De afwisseling en de vrijheid die je hebt maken dit een bijzondere plek is om te werken. We werken niet vanuit hokjes. Wanneer je meer kunt, kun je meer oppakken. Dat maakt ons uniek en maakt dat we een bedrijf zijn waar elke functie een breed takenpakket heeft en waar ontwikkeling mogelijk is.”

Deel dit artikel