Waarom willen mensen eigenlijk naar Nederland?

Elke medewerker heeft natuurlijk zijn of haar eigen redenen om in Nederland te komen werken. Dit kan (en mag) van tevoren niet voor ze worden ingevuld.

Enerzijds zijn het de kansen die Nederland biedt, anderzijds beperkingen in het land van herkomst. Uiteraard is dit per land verschillend. In Zuid-Afrika is er op dit moment bijvoorbeeld sprake van ongelijkheid in kansen en een hoge mate van criminaliteit waar de jonge mensen zich zorgen over maken. Ieren en Zuid-Europeanen (Zuid-Spanje en Zuid-Italië) zijn veelal onder hun niveau aan het werk en twijfelen over hun toekomstperspectief. Daarbij zijn de Ieren erg reislustig en in voor een avontuur. Vanwege de Brexit zijn bedrijven in het Verenigd Koninkrijk en Schotland gaan fuseren. Dit maakt dat banen komen te vervallen en goede medewerkers vertrekken.

Zoals gezegd zijn er ook de kansen in Nederland die het aantrekkelijk maken om te emigreren. We horen regelmatig hoe goed het allemaal geregeld is. Denk aan de infrastructuur, het openbaar vervoer en de veiligheid. Vergeet daarbij ook niet de geweldige stappen die Nederland maakt op het gebied van hightech, automotive, jachtbouw en bijvoorbeeld de maakindustrie. Dit maakt Nederland voor ambitieuze techneuten hét land waar passie voor het vakgebied en carrièremogelijkheden samenkomen.

Bovendien zit het ‘m in de (voor ons) kleine dingen. Waar de één erg fan is van de Nederlandse festivals en de informele cultuur, geniet de ander van de vele fietspaden. Niet te vergeten: de stroopwafel is naast de bitterbal van alle lekkernijen het meest geliefd. Drop het minst trouwens.

Voor Gareth is Nederland dé plek waar zijn passie voor de maritieme industrie en ambities voor de toekomst samenkomen. Lees hier zijn verhaal.

Wil je meer informatie?

Deel dit artikel