Hoe helpen jullie internationale medewerkers integreren?

Het integratieproces is wat ons betreft een onmisbare dienstverlening. Dit hoort simpelweg bij goed werkgeverschap. Onze consultants hebben veel plezier in het wegwijs maken van de internationals. Persoonlijke dienstverlening op maat is waar we in geloven en we kiezen er dan ook bewust voor om dit zelf te doen.

We hebben een relocation program waarin we zowel het formele deel als het informele deel borgen. Denk hierbij aan de IND-procedure, het verzorgen van Nederlandse les, het regelen van een fijn ‘thuis’, het sluiten van een zorgverzekering en het openen van een bankrekening. Daarnaast zorgen we ervoor dat elke medewerker zich welkom voelt. Dit doen we door het organiseren van welkomstborrels, diners, zomer-bbq’s, evenementen en voetbalwedstrijden.

Bij alles wat we hierboven noemen, gaan we voor nog meer dan een stapje extra. Van begin tot eind, tot in de puntjes geregeld. De medewerker moet zich direct thuis kunnen voelen. Daarom hechten we veel waarde aan het persoonlijke contact.

We halen al onze medewerkers op van het vliegveld met als eerste verrassing een goodiebag met Nederlandse lekkernijen. Maar hier stopt het zeker niet. Wij zorgen ervoor dat onze medewerkers in een mooi huis terechtkomen en doen het eerste rondje (denk aan sleuteloverdracht) altijd samen. Eventuele kosten (borg & bemiddelingsfee) nemen wij ook voor onze rekening zonder dat hier een verdienmodel aanhangt. Naast praktische zaken vinden wij ontspanning ook belangrijk. Wanneer de medewerker bijvoorbeeld fan is van voetbal, zorgen wij dat hij of zij terechtkomt bij een voetbalvereniging in de buurt.

Een tweetal voorbeelden: uit een enquête met de vraag ‘Wat mis je het meest uit Ierland’ kwam het Gaelic football. Daarna is er een Gaelic voetbalteam opgezet waar we tot vandaag de dag nog steeds trotse sponsor van zijn. Zuid-Afrikanen zijn gek op de ‘sokkiedans’, daar is een dansavond voor georganiseerd.

Niks is ons te veel als het aankomt op onze medewerkers zich thuis laten voelen.

Wil je meer informatie?

Deel dit artikel