“We hopen zo veel mogelijk professionals een mooi plekje in Nederland te kunnen geven.” 

Persoonlijk contact: dat is waar wij in geloven. Daarom verzamelden dertien collega’s van vestigingen door heel het land zich op Schiphol, om naar Zuid-Afrika af te reizen. In Kaapstad spraken zij ruim 190 enthousiaste professionals die openstaan voor een nieuwe technische uitdaging in Nederland. Het was een avontuur vol mooie gesprekken, hard werken én gezelligheid. Wij vroegen Keimpe ons mee te nemen in zijn ervaring.  

“Het was mijn eerste recruitmentsreis en ook direct een hele vette!”, vertelt Keimpe met een big smile op zijn gezicht. Het is met de technologie van tegenwoordig heel gemakkelijk om kandidaten te spreken. Toch hechten wij veel waarde aan het stukje ‘persoonlijk contact.’ We merken dat deze extra stap vertrouwen creëert bij onze toekomstige medewerkers. “Dit was dan ook de reden dat we naar Zuid-Afrika zijn gegaan. Maar ook om te achterhalen wat voor werkervaring zij hebben. En misschien wel het belangrijkste: om zelf te ondervinden hoe men daar leeft en om meer gevoel te krijgen bij de verhalen die de kandidaten ons vertellen over Zuid-Afrika.”

Interessante gesprekken

De reis startte in Nederland al met de nodige voorbereidingen. Zo heeft de groep van tevoren ruim 200 kandidaten gerecruit. Dit zorgde ervoor dat het een aantal dagen goed doorstampen was. De eerste dagen stonden dan ook in het teken van hard werken en veel gesprekken voeren. “Iedereen raakte enthousiast van de techneuten die we spraken. Het waren écht goede kandidaten, die staan te popelen om naar Nederland te komen. Zuid-Afrikaanse techneuten zijn vaak heel vakbekwaam. Door het verschil in opleiding ten opzichte van Nederland beginnen ze vroeger met werken en hebben ze net wat meer ervaring. Dit leidt tot interessante gesprekken.” 

Hard werken, hard genieten  

Onder het mom van “hard werken, hard genieten” konden de gezellige activiteiten uiteraard niet ontbreken. Maandagmiddag werd het werk afgesloten met een wijnproeverij in Stellenbosch. Ook is de groep op safari geweest om de big five te spotten en beklommen er een aantal de Tafelberg. “Dit was een gave ervaring. We vertrokken ’s ochtends vroeg om de zon voor te zijn. Het was flink aanpoten en zwaarder dan verwacht, maar het uitzicht was het meer dan waard.” Wat Keimpe vond van de combinatie tussen werk en gezelligheid? “Die was perfect. Juist de afwisseling tussen werken en een borreltje zorgde ervoor dat de sfeer er iedere dag weer goed in zat.”

Matches maken

Eenmaal in Nederland, begint het echte werk pas. De groep is direct aan de slag gegaan met het uitwerken van alle gesprekken. “Nu start eigenlijk het allerleukste: het maken van goede matches. Uiteindelijk hopen we natuurlijk zo veel mogelijk professionals een mooi plekje in Nederland te kunnen geven.” Al met al kijkt Keimpe terug op een mooie, succesvolle reis. Wat het hem heeft gebracht? “Ik vond het bijzonder om te zien hoe men daar leeft en waar hun prioriteiten liggen. Ik heb ervaren dat je van iedere dag moet genieten en stil mag staan bij wat je hebt. Dit neem ik zeker mee naar Nederland.” En of hij nog een keer mee wil met een recruitmentsreis? “Absoluut. Het was een week om nooit te vergeten!” 

Deel dit artikel