Xelvin spot techneuten en de Big 5 tijdens recruitmentreis 

Daar gingen ze dan, met zijn dertienen op naar Kaapstad om daar tussen de 150 – 200 Zuid-Afrikaanse techneuten te spreken. Jeroen neemt ons mee in zijn ervaringen van de recruitmentreis naar Zuid-Afrika. 

Vorig jaar is Jeroen met een aantal collega’s op recruitmentreis naar Johannesburg geweest en dit jaar was Kaapstad aan de beurt. Maar waarom eigenlijk Zuid-Afrika? “Er is een groot schaarste aan techneuten in Nederland. Xelvin biedt een oplossing voor dit probleem door te werken met internationals. Eén van de voordelen van het werken met Zuid-Afrikanen is dat ze de Nederlandse taal snel onder de knie krijgen.”

Samen knallen

“Op voorhand was mijn doel om mijn nieuwe collega’s binnen team Maakindustrie (Lisa en Remco) te enthousiasmeren voor International Recruitment, en om ze mee te nemen in de processen die daaruit volgen.” Daarnaast stelde Jeroen als doel om minimaal 7 tot 8 Zuid-Afrikaanse techneuten een baan te bieden in Nederland. En of dat gelukt is; Jeroen is blij met het resultaat. Ik ben wel iemand die van het gas geven is. Samen met ons team hebben we bijna 10 mensen geplaatst van de 23 mensen die ik gesproken heb. Dus ik ben wel redelijk tevreden”, zegt Jeroen met een grote glimlach op zijn gezicht. Ook heeft Jeroen drie contractbesprekingen gehad. “Dit was wel echt het hoogtepunt van de reis. We zijn samen gaan lunchen en achteraf heb ik nog een foto van ze gemaakt met de tafelberg.”

Hard werken en hard ontspannen

Maar keihard werken, betekent ook keihard ontspannen. “‘s Avonds stapten we de taxi in en reden we naar verschillende locaties om een hapje te eten en (letterlijk) cultuur te proeven.” Afrikaanse tapas, een wijnproeverij en genieten van een overheerlijke steak. En als kers op de taart: op safari om de Big 5 te spotten. “Het was een leuke combinatie tussen hard werken en genieten met elkaar.”

Verrijking van ons werk

En waar gaat de volgende reis heen? “”De aankomende trip is in de voorbereidende fase en gaat naar Johannesburg.” Ben je van plan weer mee te gaan? “Ik zou zeker nog een volgende keer meewillen, maar ik wil ook andere collega’s de mogelijkheid geven om met zo’n reis mee te gaan. Het is toch een hele mooie verrijking van het werk wat we doen.” Benieuwd hoe deze reis eruit komt te zien? Houd onze socials in de gaten!

Deel dit artikel