Eén van de grootste acties ooit voor Voedselbank Rotterdam op vrijdag 9 juni

Rotterdam – Technisch detacheerder Xelvin zet zich op vrijdag 9 juni in voor de Voedselbank in Rotterdam. Meer dan 100 collega’s zijn die dag te vinden bij zestien Rotterdamse supermarken om boodschappen in te zamelen. Daarbij krijgen ze hulp van de Rotterdamse wethouder Yigit die komt helpen flyeren en inzamelen. 

Helma Beker, bestuurslid bij Voedselbank Rotterdam is blij met deze actie. “Vanwege de inflatie en energierekeningen zijn veel mensen in de problemen gekomen. Alleen in Rotterdam bedienen we momenteel 2535 huishoudens. Vorig jaar was dit aantal 1950. De vraag is gestegen, maar het aanbod niet. Om die reden zijn wij ontzettend blij met bedrijven zoals Xelvin. Het wordt één van de grootste acties ooit voor Voedselbank Rotterdam.” 

Dat enthousiasme werkt aanstekelijk. De medewerkers van Xelvin hebben er zin in en zijn onderling al een competitie begonnen over welke groep de meeste boodschappen gaat ophalen. Directeur Arjan de Vries noemt de actie hartverwarmend. “Ik vind het indrukwekkend om te zien hoe de vrijwilligers van de Voedselbank zich inzetten voor de medemens. Ook ben ik trots op de collega’s van Xelvin die dit initiatief omarmen. Het neerzetten van mooie resultaten vanuit een collectieve benadering past goed bij onze club. Het kan dan ook niet anders dan dat dit een groot succes gaat worden. Rotterdam: here we come!”

Deel dit artikel