Van een bijbaantje bij de bakker tot Senior Microbiologist

Onze 32-jarige Marloes Weiden woont samen met haar man en dochtertje in Assen. Naast haar huidige functie bij FrieslandCampina spendeert Marloes graag haar vrije tijd buiten, in de natuur. Ze is een gigantische dierenvriend en organiseert regelmatig uitjes naar de dierentuin of kinderboerderij. Haar twee katten kunnen dan ook niet in het huishouden ontbreken. “Onze katten komen uit Bulgarije. Oorspronkelijk waren ze straatkatten maar door een organisatie zijn ze naar Nederland meegenomen.” Fun fact: Marloes heeft zelf ook nog een tijdje voor deze organisatie gewerkt.

 

Biologische vonk sloeg over

Terugkomend op de bakker: hier werkte Marloes gedurende haar tijd op de middelbare school. Wat ze zo leuk vond aan haar bijbaan? “Klanten advies geven over voeding. Hierdoor kwam ik erachter dat ik wilde starten aan de bachelor Voeding en Diëtiek. Één van de vakken die ik toen volgde was Microbiologie.” Dit was het moment dat de biologische vonk direct oversloeg. “Na eerst nog een tijd als diëtist aan de slag te zijn gegaan, ging ik op den duur toch mijn droom achterna. Ik benaderde veel grote bedrijven waardoor ik uiteindelijk bij Eurofins terecht ben gekomen. Eerst op het voorbereidingslab en later kwam er een plekje vrij bij Microbiologie. Zo heb ik uiteindelijk mijn stappen tot Senior Microbiologisch Analist gezet.”

 

Aan de slag bij FrieslandCampina

Via Sebastian Kroezen kwam Marloes voor het eerst in aanraking met Xelvin. “Ik was wel opzoek naar een nieuwe uitdaging, maar niet heel erg actief. Het berichtje van Sebastian kwam dus mooi uit.” Diezelfde week nog volgde er een gesprek en binnen no-time ging Marloes op sollicitatiegesprek bij FrieslandCampina. “Sander en Ronald bereidden mij goed voor op het gesprek, dit vond ik zó prettig. Normaal gesproken ben ik erg zenuwachtig voor sollicitatiegesprekken, dus dit gaf mij veel rust. En deze rust heeft geholpen. Sinds oktober 2022 ben ik hier nu met veel plezier werkzaam.”

 

Waarom alleen, als het samen kan?

Zoals Marloes zelf aangeeft: “Geen dag is hetzelfde.” Naast het aanspreekpunt van het lab stelt ze verbeterplannen op, bewaakt ze de KPI’s en heeft ze regelmatig overleggen met het team. “Ik pak samen met mijn team projecten op en verhelp problemen die voorkomen. Doordat we meehelpen aan de voedselveiligheid, draag je een behoorlijke verantwoordelijkheid. Het werk is heel divers wat het voor mij nóg leuker maakt.” Onderling contact en verbinden. Twee woorden die voor Marloes op werkgebied veel betekenen. “Ik ben een echte teamplayer. Streven naar een goede samenwerking voor het hoogst haalbare eindresultaat, dat is waar ik voor ga. Waarom zou je het alleen doen, als het ook samen kan?” Welke stap Marloes nog zou willen maken? “Wellicht wil ik in de toekomst wat meer de coaching kant op. Dus zorgen dat het lab het zowel op de werkvloer als op privégebied fijn heeft. En dan samen kijken wat er eventueel verandert of verbeterd zou kunnen worden. Maar voor nu zit ik nog helemaal op mijn plek!”

Deel dit artikel