15 jaar aan boord bij Xelvin!

Het is feest bij Xelvin! Onze Anja is namelijk alweer vijftien jaar in dienst. Een mooi moment om haar in het zonnetje te zetten. Benieuwd wat Anja de afgelopen jaren allemaal heeft beleefd? En hoe zij haar reis binnen Xelvin tot nu toe heeft ervaren? Lees dan verder!

1 maart 2009: dé dag dat Anja het kantoor op de Stavangerweg in Groningen binnenwandelde. Na een aantal leuke gesprekken met Ruud, Vincent en Reinder was ze enthousiast en direct overtuigd: Xelvin werd haar nieuwe werkplek. Ze zei haar vaste contract bij haar voormalige werkgever op en ging ze aan de slag als boekhouder. Niet wetende wat er uiteindelijk voor moois uit zou komen. “Doordat ik ben gestart in een redelijk kleine, dynamische omgeving heb ik de eerste jaren eigenlijk van alles gedaan. Dus ook een stukje facturatie en salarissen, bijvoorbeeld. Eigenlijk is dat ook wel de rode draad door mijn carrière. Van alles wat. Ik houd van diversiteit.”

Hart voor de zaak
Zeg jij Anja, dan zeggen wij hart voor de zaak. Een harde werker met áltijd een glimlach op haar gezicht. “Gewoon schouders eronder en gaan met die banaan.” Ook in haar privéleven is niets haar te veel. Zo is ze naast een fijne collega ook nog eens moeder, vrouw, vriendin én gewoon Anja. Samen met haar man en twee kinderen woont ze in Harkstede, een klein dorpje naast Groningen. De weekenden spendeert Anja in haar stacaravan een kwartiertje verderop. “Ieder weekend voelt als een mini-vakantie. Buiten bezig zijn, een boekje lezen. De TV gaat amper aan.” Daarnaast is de huishoudbeurs één keer per jaar vaste prik en bezoekt ze graag musicals. Een echte levensgenieter dus.

Geen stereotype boekhouder
Eén ding is zeker: Anja is geen stereotype boekhouder. “Typische boekhouders werken graag in een hokje. Dat heb ik absoluut niet. Ik vaar juist op sociale contacten en ben graag onder de mensen. Zo houd je ook een beetje gevoel bij wat er allemaal speelt aan de commerciële kant. Dat vind ik belangrijk.” Naast dat Anja voornamelijk op ons kantoor in Groningen te vinden is, reist ze regelmatig af naar haar team in het zuiden van het land. “We kunnen veel op afstand doen, maar alsnog vind ik het fijn elkaar regelmatig te zien. Eindhoven voelt voor mij inmiddels een beetje als mijn tweede thuis.”

Een gezegende vrouw
Vijftien jaar Xelvin betekent een hoop mooie herinneringen. En die heeft Anja zeker gemaakt. Een bezoek aan het formule 1-circuit, Ameland, Vlieland, de Voedselbankactie in Rotterdam en het strandfeest in Noordwijk. “Het mooiste van de afgelopen jaren vind ik dat we personeelsfeesten combineren met een goed doel. Dat je ook écht wat terug kan doen voor de mens.” Hoe Anja haar reis binnen Xelvin beschrijft? “Een reis met veel veranderingen. Dynamisch. Nooit saai. Met veel vrijheid en vooral de samenwerking met collega’s zo optimaal mogelijk benutten. Ik heb collega’s zien komen en gaan en daarbij ook goede vriendschappen opgebouwd. Ik kan eigenlijk alleen maar vol lof praten en ben nog steeds iedere dag súper trots dat ik bij deze mooie club werk. Dus ja, wat dat betreft ben ik een gezegende vrouw.”

En dat straal je ook uit Anja! Wij zijn heel blij met jou en hopen nog vele jaren met jou samen te werken. Op naar de volgende 15 jaar!

Deel dit artikel