Xelvin en energiesector slaan handen ineen

De energiesector is van groot belang voor het functioneren van de samenleving. Juist in deze sector is een groot tekort aan geschoolde techneuten. Aanleiding voor Xelvin en diverse partijen om de handen ineen te slaan en met een oplossing te komen voor deze uitdaging.

De energiesector kenmerkt zich door honkvast personeel. Geen wonder. Bedrijven in de energiesector zijn namelijk aantrekkelijke werkgevers. Daarnaast is er een ongeschreven regel binnen de sector om niet actief elkaars personeel te benaderen voor een overstap. Aan beide kanten sprake van loyaliteit, een mooi uitgangspunt. Deze situatie kent wel een keerzijde. Als werkgever is het uitdagend om gekwalificeerd personeel aan te nemen. Vanuit opleidingen is het aanbod te klein voor de vraag die er is. Door de huidige krapte is er ook geen tijd beschikbaar om zelf personeel op te leiden. De uitdaging waar partijen nu samen met Xelvin een oplossing voor willen.  

“Een kans om jezelf te specialiseren in dit mooie vakgebied”

Xelvin is detacheerder binnen de technische sector. Samen met hun partners zetten zij nu samen een leer- en werktraject op om de vraag in te vullen. Het programma bestaat uit klassikale lessen, zelfstudie en het opdoen van praktijkervaring met ondersteuning van een ervaren mentor. “Het programma is bedoeld voor gemotiveerde mensen die graag leren in de praktijk. Een kans om jezelf te specialiseren in dit mooie vakgebied”, aldus Bob Schipper, regiodirecteur bij Xelvin. “De bestaande wegen bieden onvoldoende oplossing voor de uitdaging die we hebben. We zijn erg gemotiveerd om hier samen met onze partners een succes van te maken.”

Het programma biedt ruimte voor medewerkers met diverse achtergronden, van schoolverlater tot zij-instromer. Ook kandidaten die geen achtergrond hebben in de techniek worden van harte uitgenodigd te reageren op deze kans. “We kijken voor dit programma voornamelijk naar leergierigheid, motivatie en mogelijkheid tot ontwikkeling. Wat iemand in het verleden heeft gedaan vinden we voor deze positie minder relevant, we kijken vooral naar de toekomst,” aldus Bob.

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan dit programma, bekijk dan de openstaande opleidingstrajecten:

Engineer Energietechniek

.

Monteur laag- en hoogspanning

.

Werkvoorbereider

Wil je meer informatie?

Deel dit artikel