Digitaal solliciteren en tekenen. Technisch en praktisch goedgekeurd?

Op zoek naar een nieuwe baan in tijden van corona. En al die bedrijven maar roepen dat solliciteren en het contract ondertekenen zonder elkaar face to face te spreken een fantastisch idee is. Nou dat moet nog maar blijken. Arjan, Lara en Rick gingen je voor en kunnen er over vertellen. Zij maakten kennis met consultant Erik van der Meij en tekenden hun contract midden in de corona crisis.

De toespraken van Rutte en maar één doel

Arjan, Lara en Rick werken alle drie binnen de chemie en zijn rond dezelfde tijd gestart bij Xelvin. Bureaus uitverkocht, de kinderen thuis lesgeven en met zijn allen voor de buis om te kijken naar de toespraken van Rutte. Ja, terwijl heel Nederland zich aan het klaarmaken was voor een onbekende periode vanuit huis werken, waren Arjan, Lara en Rick druk met één doel: zo snel mogelijk aan de slag via Xelvin.

Het sollicitatieproces zo smooth mogelijk

En dat liet Erik zich niet twee keer vertellen. “Mijn thuiswerkplek was goed geïnstalleerd en hoewel mijn zoontje af en toe kwam langshuppelen in zijn spiderman pak, had ik alle aandacht voor Arjan, Lara en Rick. Het is natuurlijk een onzekere periode en mensen willen zo snel mogelijk zekerheid. Hoewel het ook een unieke situatie was voor ons, hebben mijn collega en ik geprobeerd om alles zo smooth mogelijk te laten verlopen en volgens mij is dat gelukt!”

Chemie en informatica

Arjan heeft voor zijn opleiding HBO chemie, informatica gestudeerd. Dat heeft vrij weinig te maken met informatie inwinnen over een nieuwe werkgever, maar Arjan sloeg deze stap niet over. “Via bekenden hoorde ik goede verhalen over Xelvin en zodoende kwam ik met Erik in contact. Na een officiële kennismaking via Zoom hebben we telefonisch en per mail veel contact gehad. Ik vond het totaal niet ongemakkelijk en juist heel relaxed. Ik snap de voordelen van een face to face gesprek, maar ik vind dit ook zeker voor herhaling vatbaar. Als er vragen of onduidelijkheden waren, was Erik goed bereikbaar. Voor nu zit ik heel goed op mijn plek. In het lab werken we nu in ploegendiensten in verband met de corona. Dat betekent ook dat ik de helft van mijn collega’s niet zie. Dat is natuurlijk jammer, maar ik snap dat het voor een goed doel is. Ik kijk er naar uit om Erik in het echt te ontmoeten. Hij heeft beloofd dat we een taartje gaan eten zodra de situatie weer ‘normaal’ is. In de tussentijd heb ik genoten van een bierpakket van Xelvin om mijn start digitaal te vieren. Kortom: helemaal top!”

Nieuw-Zeeland en de wekker om 10 voor half 6

Rick is net als Arjan chemisch analist en is in dezelfde maand gestart bij Xelvin. Hij is pas 24, maar heeft al flink wat ervaring opgedaan binnen de chemie mede door zijn stage in Nieuw-Zeeland. Verschillende proces en laboratorium technieken zoals pyrolyse, HPLC en dissoluties kwamen aan bod. “Ik voer het liever uit dan dat ik deze woorden moet spellen”, lacht Rick. “Ik ben een echte bèta.” Ook Rick kwam terecht in de wereld van het online solliciteren. “Het is allemaal heel snel gegaan. In minder dan twee weken heb ik kennis gemaakt met Xelvin, alles besproken en ondertekende ik mijn contract. Een tip: Zorg dat je een printer hebt waarvan de inkt niet op is”, bevestigt Rick met een knipoog. “Erik stuurde mij alle documenten per mail. Deze heb ik uitgeprint, ondertekend en weer in gescand en retour gestuurd. Het is een unieke situatie van beide kanten, maar het ging echt super! Vervolgens kwam René ook nog eens de startersmap persoonlijk bij mij thuis afleveren. Ik voelde me gelijk lid van de club. Xelvin is heel persoonlijk en gaat op een hele fijne manier om met collega’s. Ik zit echt goed op mijn plek. Ik ben alleen niet echt een ochtendmens. Vanwege de corona maatregelen werken we in shifts en moet ik om 06:00 uur beginnen. Maar elk voordeel heeft zijn nadeel: ik woon in Meppel vlakbij mijn werk, dus de wekker kan om 10 voor half 6!”

Chemisch systeembeheerder

Lara heeft analytische chemie gestudeerd in Utrecht en is voor haar werk naar Meppel verhuisd. “Dit is mijn eerste baan en ik heb er in een vrij korte tijd hele mooie stappen kunnen maken. Ik werk nu niet meer in een lab, maar ik houd me bezig met het implementeren van bepaalde systemen. Het is dus wat meer technisch geworden, maar wel binnen de chemie. Een verrassend gave uitdaging! Des te leuker vind ik het dat ik dit via Xelvin kan doen, want ik ervaar het als een goede detacheerder. Heel open, vriendelijk en makkelijk benaderbaar. Ook ik moet wennen aan de ochtend shifts die we draaien vanwege corona, maar ik voel me door Xelvin goed gesteund in deze bijzondere periode. Bij de start ontving ik een bierpakketje en een tijdje later een borrelpakket inclusief geduldspellen. En ach, zo erg is het allemaal ook niet. Ik heb nu ’s middags wel de tijd om uitgebreid te shoppen bij een tuincentrum om de tuin zomerproof te maken”, knipoogt Lara.

Arjan, Lara en Rick: Welkom bij Xelvin en heel veel plezier en succes!

Deel dit artikel