Uitvoerder Alex: “Ik heb best wel wat werkgevers gehad, maar zo netjes en correct als ik bij Xelvin ben behandeld de afgelopen jaren, kom je zelden tegen.”

Naam: Alex van Rooij
Leeftijd: 55
Woonplaats: Tilburg
Baan/functie: Uitvoerder Bouw
Opleiding: Timmerman LTS, MBO opleiding & diverse specialisaties bij de BOB.

Alex werkte ruim 4 jaar via Xelvin. Hoe dat tot stand gekomen is? Alex neemt ons mee naar het moment vier jaar geleden. Al moet hij zelf ook even graven…

“Ik heb er toevallig vanmiddag over nagedacht over hoe dat eigenlijk tot stand is gekomen. Ik herinner me dat ik op een gegeven moment in contact ben gekomen met Bram Martens. Ik zat destijds op een project in Eindhoven. Onder het genot van een goed kopje koffie hebben wij toen kennis gemaakt. Er was een wederzijdse klik, want ik kon gelijk beginnen. Bij de eerste opdrachtgever heb ik zo’n twee jaar als uitvoerder gewerkt.

Na twee jaar heb ik in overleg met Bram het besluit genomen om te gaan voor iets anders. Samen namen we de mogelijkheden door. Kort daarna kon ik op gesprek bij Dura Vermeer, waar ik inmiddels al ruim twee jaar aan het werk ben. Dura wilde in eerste instantie dat ik gelijk overstapte. Daar heb ik bewust niet voor gekozen. Ik wilde eerst kijken of het allemaal wel klikt en goed verloopt.”

Daarover gesproken, we kunnen ons voorstellen dat er in die vier jaar meerdere mooie kansen voorbij zijn gekomen. Waarom kon jij geen afscheid nemen van Xelvin?

“Het had voor mij persoonlijk ook niet gehoeven. Ik ben daar heel eerlijk in. Ik ben altijd heel netjes en correct behandeld door Xelvin. Met Bram, zijn team en Anja van de administratie heb ik heel prettig en goed contact gehad. Alles wat je maar kunt regelen was altijd netjes en keurig geregeld.

De overstap naar Dura heb ik uiteraard met Bram besproken. We concludeerden dat er voor mij geen reden was om nee te zeggen en daarom heb ik besloten om die stap te maken. Ik zit er goed. Daarnaast ben ik met Xelvin op een goede manier uit elkaar gegaan, dus ik zit in een luxepositie en dat voelt fijn.”

Kan je een aantal momenten noemen in die vier jaar die je nou echt zijn bijgebleven?

“Er zijn zeker dingen die ik nooit zal vergeten. Xelvin heeft mij zowel zakelijk als privé altijd heel goed behandeld. Als ik aangaf niet lekker op mijn plek te zitten werd daar gelijk op geanticipeerd. Daarnaast hebben we in Nieuwkuijk meerdere malen kerstborrels, bbq’s en leuke attenties gehad. Zo kreeg ik voor mijn verjaardag een keer een taart met een foto van mijzelf erop. Die foto had dan niet gehoeven”, lacht Alex.

“Met de groep als geheel heb ik echt een klik. Femke, Bart en Bram zijn echt karakters waar ik mij thuis bij voel. Het is een heel mooi en correct team. We zijn altijd goed in gesprek geweest met elkaar. Privé weet Bram wat wij allemaal meegemaakt hebben en hij en zijn team zijn daar keurig, nou eigenlijk voortreffelijk mee omgegaan, meent Alex.

“Er is iets ontstaan, laat ik het zo zeggen”

Je bent nu dus echt in dienst bij Dura Vermeer. Is jouw functie veranderd?

“Ik ga niets anders doen dan wat ik altijd al gedaan heb. Ik ben en blijf uitvoerder bouw.

Vertel! Wat houdt dat in?

“Het is heel divers met een breed takenpakket. Wij controleren de kwaliteit, wij roepen de materialen af, zijn in contact met onderaannemers, opdrachtgevers en klusbedrijven en regelen de inzet van personeel. Daarnaast hebben we te maken met milieubewust werken. Het is belangrijk dat we het milieu niet meer belasten dan nodig is. We bewaken de veiligheid op de bouwplaats en proberen daarom ordelijk en netjes te werken. Mensen motiveren valt uiteraard ook onder mijn werkzaamheden. Af en toe lijkt het wel social work. Soms denk ik, had ik maar psychologie gestudeerd”, grapt Alex.

“Je bent als het ware de organisator van het project. De spin in het web. Ik denk dat het vaak onderschat wordt.”

Wat is het mooiste project waar je aan hebt gewerkt?

“Waar ik gelijk aan denk is de bouw van 400 appartementen in Eindhoven waar ik onderdeel van mocht zijn. Dat vond ik geweldig. Verder heb ik nog best wel een paar hele mooie projecten gehad. Op dit moment ben ik bezig met een fietsenhotel in Tilburg. Bij Xelvin heb ik ook een paar mooie projecten gedaan. Ook wel kleinere projecten. Ik heb ooit een zwembad gemaakt bijvoorbeeld. Het mooiste vind ik iets unieks. Daar ben ik altijd wel voor te porren.”

Aan jouw reis bij Xelvin is een einde gekomen, want je bent in vaste dienst bij Dura Vermeer. Hoe zou je je reis kunnen samenvatten in 1 woord?

“Fantastisch! Zonder twijfel. Ik heb best wel wat werkgevers gehad, maar zo netjes en correct als ik bij Xelvin ben behandeld de afgelopen jaren, kom je zelden tegen.”

Als laatste. Wat vind je van het feit dat Femke, Bram en de rest van de collega’s je ontzettend gaan missen?

“Ik zal ze ook gaan missen! Maar dan moeten we maar contact blijven houden denk ik. Dan is het gemis ook minder.”

En als we namens onze collega’s spreken zal dit zeker het geval zijn. Alex je loyaliteit, inzet en humor worden ontzettend gewaardeerd bij Xelvin. Steek die maar in je zak! We gunnen je het allerbeste.

Deel dit artikel