Recruiter Gea: “Je kan een belangrijke rol spelen in iemands (werkende) leven. Dat is echt mijn drijfveer.”

Onze collega’s maken Xelvin. Ze streven naar de beste matches en daarvoor zetten zij graag een stapje extra. Benieuwd naar onze toppers achter de schermen? Maak kennis met… Gea!

En of Gea graag dat stapje extra zet. “Mijn kracht ligt in verbinding maken met mensen. Dit doe ik door iemand persoonlijk te leren kennen, wie is diegene buiten zijn of haar werk? Voor mij is dit dé basis van een mooie match.” Samen met haar vriend Jouke en hond Mila woont onze 24-jarige Gea in Wolvega. Een plaats in het mooie Friesland. In haar vrije tijd is ze regelmatig te vinden op het water. In haar motorbootje óf op de zeilboot van haar schoonvader. De keuze voor haar huidige functie komt dan ook niet uit de lucht vallen. Hierover later meer. Verder heeft Gea een echte winnaarsmentaliteit. Dit uit zich vooral op de zaterdagen, wanneer ze op het voetbalveld staat. “Ik snap niet hoe je niet kan willen winnen,” lacht Gea. “Dat staat niet in mijn woordenboek.”

 

Liefde voor de sector

Na de havo startte Gea aan de studie HRM op het Windesheim in Zwolle. Hier kwam ze voor het eerst in aanraking met recruitment. In haar derde jaar liep ze stage bij Donker Groep. “Hier kon ik vervolgens blijven werken. Ik heb hier veel geleerd. Toch merkte ik op een gegeven moment dat ik toe was aan nieuwe prikkels.” Het belletje van Alrik kwam dan ook op het juiste moment. “Hij vertelde me dat ze bij Xelvin Jacht- en Scheepsbouw opzoek waren naar een Recruiter. Mijn nieuwsgierigheid naar de sector maakte dat ik ‘overstag’ ging. Het leuke is dat ik die interesse en nieuwsgierigheid ook terug vind bij de kandidaten die ik spreek.

 

Steeds lekkerder Gea

Inmiddels is Gea al 2,5 jaar met veel plezier werkzaam op onze vestiging in Heerenveen. “Ik werk bij een bijzondere club, met fijne collega’s. Xelvin geeft mij de kans om mezelf beter te leren kennen en mezelf te ontwikkelen zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak. Naast dat Gea goed op haar plek zit binnen Xelvin, heeft ze een aantal mooie hoogtepunten meegemaakt. Zo stapte team Jacht- en Scheepsbouw, in september vorig jaar, het vliegtuig in voor een bezoek aan de Monaco Yacht Show. De glimlach op het gezicht van Gea spreekt boekdelen. “Ik was helemaal in heaven. De gezelligheid met collega’s, maar ook het ervaren van die beurs. De rijksten ter wereld die daar hun jachten kopen. In één woord: fantastisch.” Een ander hoogtepunt? “180 gooien met darten op de vestiging, daar ben ik echt trots op.”

 

Belangrijke schakel

Hoe Gea de toekomst voor zich ziet? Dat weet ze snel te beantwoorden. “Lekker in een hutje op de hei met een heleboel dieren. En natuurlijk de boot op de oprit (of in het water achter het huis).” Eén ding is zeker: in de arbeidsbemiddeling blijft Gea werkzaam. “Het leukste aan de arbeidsbemiddeling vind ik dat je een belangrijke schakel kan zijn in iemands leven. Dat je iemand die nog niet bekend is met de luxe jachtbouw voor het eerst in aanraking laat komen met het wereldje. En dat je, in het mooiste geval, diegene aan een baan kan helpen bij een supergave werkgever. Dát is echt mijn drijfveer.”

Wil je meer informatie?

Deel dit artikel