Jeroen Smeets

Jeroen Smeets

Managing Consultant +31 (0)6 22 81 30 75
j.smeets@xelvin.nl
“Hé, we gaan Jeroen eens bellen, want die kan en wil mij graag verder helpen."

Onze collega Jeroen Smeets is als Managing Consultant actief op onze vestiging in Eindhoven. Jeroen is geboren en getogen in Kerkrade. Momenteel woont hij met veel plezier in Horst aan de Maas, ten oosten van Eindhoven. De cultuur onder de rivieren past bij Jeroen. Net zo goed als de cultuur van Xelvin bij hem past: ‘Het is een ambitieuze club die tegelijkertijd down to earth is. Dat past bij mij. Ik vind het belangrijk om dicht bij mezelf te blijven. Doe maar normaal, dan doe je gek genoeg. Dat zoek ik ook in de collega’s om mij heen en dat is bij Xelvin zeker gelukt. Je hoeft je niet anders voor te doen dan je bent en dat is een groot goed.’

Naast zijn werk is Jeroen twee á drie keer in de week actief op sportief gebied: hardlopen, fitnessen en volleyballen. ‘Simpelweg omdat ik sporten leuk vind en om mijn Limburgse Bourgondische levensstijl een beetje te compenseren’ vertelt Jeroen met een knipoog. Een avondje uit, genieten van een speciaal biertje met vrienden of het bezoeken van een thuiswedstrijd van PSV. Dat zijn activiteiten waar Jeroen blij van wordt. Gezelligheid en mensen om hem heen.

Begin 2020 heeft Jeroen de HBO opleiding Commerciële Economie succesvol afgerond. Hij kijkt met veel plezier terug op zijn studietijd. Met name de gedachte aan zijn stage in het buitenland laat hem weer stralen: ‘Ik wilde altijd heel graag voor mijn stage naar het buitenland. Door mijn stage in Nieuw Zeeland kon ik dat doel in ieder geval afstrepen. Het was echt een prachtige tijd. Veel geleerd en tegelijkertijd het eiland ontdekt. Echt fantastisch!’

Het is ook zeker niet de laatste reis die Jeroen gemaakt heeft vertelt hij: ‘Nee, het vuurtje voor reizen is echt aangewakkerd. Ik heb nog genoeg mooie reizen op mijn lijstje staan: Tanzania, Vietnam en Peru. Dat zijn de eerste drie landen waar ik nu aan denk. Wat dat betreft ben ik ook wel een beetje impulsief. Ik word graag uitgedaagd, dus dan wil ik net even een ander land bezoeken dan ‘de massa’ vaak naar toe gaat.’

Tijdens zijn studie heeft Jeroen ook ervaring opgedaan als Consultant voor een werving- en selectiebureau en hij is actief geweest als Recruiter voor ProfCore. Deze ervaring neemt hij mee in zijn werkzaamheden bij Xelvin: ‘Het is fijn dat ik al wat ervaring heb opgedaan, maar nu wil ik mezelf graag verder ontwikkelen op persoonlijk en zakelijk gebied. Daar heb ik niet alleen zelf wat aan, maar ook mijn klanten en kandidaten.’

En dat is nu net wat bij Jeroen op één staat: de klant en kandidaat: ‘Er zijn genoeg bureaus in onze branche die niet goed kijken naar wat een kandidaat echt wil of nodig heeft. Het gaat daar meer om het scoren van plaatsingen. Zo wil ik niet werken.’ Jeroen wil graag het verschil maken op dit gebied: ‘Top of mind. Dat moet ik zijn in mijn netwerk. Dat is mijn ultieme doel. Dat als iemand een openstaande vacature heeft of iemand op zoek is naar een nieuwe stap in zijn of haar carrière, dat ze dan denken ‘Hé, we gaan Jeroen eens bellen, want die kan en wil mij graag verder helpen.

De meest recente vacatures van Jeroen Smeets

Servicemonteur - Onderhoud
Eindhoven
Zelfstandigheid met zekerheid, maar vooral uitdaging!

Wil jij het ’s ochtends in je lease-auto stappen met een goedgevulde gereedschapskist om een uitdagende storing op te lossen? Wil jij preventief en correctief onderhoud uitvoeren bij verschillende internationale grootheden binnen de Maakindustrie (producenten van bier, melk en/of chocolade) waar geen dag hetzelfde is? Kom dan werken als Servicemonteur Onderhoud voor de nationale koploper op het gebied van industrieel onderhoud.

De functie van Servicemonteur Onderhoud is bedoeld voor iemand met een grote passie voor sleutelen en het technisch inzicht om machines en installaties soepeler te laten verlopen. Je voelt je als het ware een ZZP’er, maar dan met alle zekerheden van onder contract staan bij een stabiele, ambitieuze organisatie. Heb jij visie over je eigen carrière en wil je jezelf continue verbeteren? Dan voel je je bij ons als een vis in het water.
Binnen deze uitdaging ga je namelijk vanuit een mechanische of elektrische achtergrond jezelf ontwikkelen in de richting van een Allround Servicemonteur Onderhoud. Wij maken met jou een opleidingstraject op maat en in het verlengde hiervan ga jij onderdeel uitmaken van onze academy. De insteek? Om jou binnen een aantal jaren verschillende facetten van techniek te laten ervaren en aan te leren, om jouw rugzak aan technische expertise tot aan de rand toe te vullen.

Jij gaat als professional op het gebied van Service & Onderhoud onze klanten ontzorgen in het onderhoud. Je weet je vast te bijten in uitdagende storingen, je voorkomt dat productielijnen stil komen te staan en je gaat het verschil maken binnen revisies, verbeterprojecten en vernieuwingen van verschillende machineparken.
  • Je wordt ingezet op onderhoudsprojecten (preventief en correctief), onderhoudstops en bij vernieuwingen van machines en installaties bij alom bekende bedrijven in de maakindustrie (bijvoorbeeld bij een hele bekende brouwerij…);
  • Oplossen van uitdagende mechanische of elektrotechnische storingen;
  • Werken aan je eigen klantenkring binnen de maakindustrie;
  • Zelfstandigheid en vrijheid;
  • Deelname aan Academy.

Voordelen van de functie
  • Je start met een jaarcontract met een bovengemiddeld salaris, met de toezegging dat dit omgezet wordt naar een vaste aanstelling bij goed functioneren ;
  • Meer vrije tijd 25 vakantiedagen & 13 ADV;
  • Projecten in de buurt;
  • Lease-auto;
  • Opleiding.
vanaf€3.250p/m
Monteur Mechanisch
Eindhoven
We zijn op zoek naar een Monteur Mechanisch oftewel specialist op het gebied van storingen, die graag wil sleutelen aan een grote groep productie installaties voor de afdeling Maintenance. De verantwoordelijkheid van deze afdeling is om de beschikbaarheid van machines en installaties te optimaliseren, om zo tot betere kwaliteit, levensbetrouwbaarheid en kostenbesparing te komen. Ben jij in staat om onze machines een mooie en gelukkige toekomst te bieden?

Sleutelen, sleutelen en nog eens sleutelen (zowel aan onze machines als aan jezelf)

Binnen de functie van Monteur Mechanisch ben je niet alleen bezig met het uitvoeren van preventief onderhoud via werklijsten. Deze functie biedt jou meer dan dat! Je bent namelijk zelfstandig bezig met het beoordelen en vaststellen van de benodigde werkzaamheden. Je voert analyses uit op het gebied van mechanische, pneumatische en hydraulische storingen en zet dit om naar concrete verbetervoorstellen en onderhoudsplannen.

Als Monteur Mechanisch heb je een adviserende en ondersteunende rol richting Engineers op het gebied van modificaties, demontage van onderdelen en het zelf bijmaken van benodigde onderdelen.

Verder behoren tot jouw taken:
  • Voorstellen van verbeteringen ten aanzien van machinebetrouwbaarheid;
  • Indien nodig voer je zelf wijzigingen door;
  • Dagelijkse rapportage in SAP.

Voordelen van de functie:
  • Je start met een jaarcontract en daarna direct vast;
  • Auto van de zaak (privégebruik toegestaan);
  • Gemiddelde werkweek van 37,5 uur;
  • Ploegentoeslag van 22%.
vanaf€3.000p/m