Banenbeurs in Portugal leidt tot droombaan in Nederland


- via deze website

Portugees Engineer vindt droombaan in Nederland via Xelvin!

Banenbeurs in Lissabon leidt tot droombaan in Nederland

Als een deur sluit, gaat er een andere open... Dit bekende gezegde bleek te kloppen voor een afgestudeerde Portugese ingenieur die onlangs werd ontslagen in eigen land. Hij bemachtigde snel een uitdagende nieuwe baan in Nederland, met een beetje hulp van EURES en een dynamisch wervingsbureau.

“Begin 2013 werd ik werkloos als gevolg van de economische crisis in Portugal,” zegt Pedro Pereira. Hij heeft de academische graad elektrotechnisch ingenieur, met de specialisatie energie en automatisering. “Ik was me bewust van het tekort aan gekwalificeerde personen in andere Europese landen en begon informatie te zoeken over elders werken in de Europese Unie.”

Dit onderzoek voerde Pedro naar EURES – het Europees portaal voor beroepsmobiliteit, waar hij zijn gegevens en curriculum vitae invoerde. Hij gebruikte het portaal om banen en banenbeurzen in heel Europa te zoeken. Hij schreef zich in voor de mobiliteitsdagen voor ingenieurs in Lissabon en woonde deze bij. Het evenement trok 35 bedrijven aan die ingenieurs en IT-professionals wilden aanwerven, plus EURES-adviseurs uit negen landen om werkzoekenden met advies bij te staan.

Nederlandse contacten

“Ik solliciteerde met mijn gegevens in de EURES-gegevensbank naar diverse banen waarvoor tijdens dit evenement werd geadverteerd,” aldus Pedro. “Een van de aanwezige bedrijven was Xelvin, een Nederlands wervingsbureau voor technici. Nadat ik contact met het bureau had opgenomen, voerde de managing consultant Maikel Meijers een sollicitatiegesprek met mij via videoconferencing. Enkele weken later was ik op weg naar Nederland voor een persoonlijk gesprek.

Maikel Meijers: “Wij vonden een passend Nederlands bedrijf dat op zoek was naar iemand met Pedro’s vaardigheden en ervaring. Wij betaalden daarom zijn vlucht hierheen en zijn verblijf in een hotel in Breda. Wij brachten hem ook naar het sollicitatiegesprek, waarbij hij meteen een baan kreeg aangeboden. Pedro bracht enkele dagen in Portugal door met zijn gezin om hierover na te denken en keerde vervolgens terug naar Nederland om de functie te aanvaarden.”

Xelvin vergemakkelijkte de verhuizing voor Pedro, door met de klant over een vast contract te onderhandelen en accommodatie te zoeken. Het bureau regelde ook een Nederlands BSN-nummer en een bankrekening voor hem. Volgens Maikel Meijers is Pedro de twaalfde Portugese ingenieur die Xelvin heeft aangeworven. Hij meldt dat zijn bureau zeer opgetogen is over hun hoogwaardige onderwijs en goede beheersing van het Engels.

Pedro werkt nu als programma-ingenieur voor een klant van Xelvin, een groot bedrijf in de olie- en gassector, in Zierikzee, zuidwest-Nederland. Hij voegt eraan toe: “Het EURES-portaal was echt nuttig voor mij. Ik beveel het iedereen die werkloos is of een carrièreverandering wenst van harte aan.”

Portugees Engineer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Inloggen

Inloggen via FacebookInloggen via TwitterInloggen via LinkedIn

Wachtwoord vergeten?   Registreren

Vorige bericht:
Volgende bericht:

Accelereer mee met Xelvin en het DIT Formula Student Race car Team

XELVIN-Silverstone-ticket.jpg

Het vinden van goed opgeleid technisch personeel is altijd een race tegen de klok. De kwalificatie van de CV's, het testen van vaardigheden en het voeren van gesprekken kost veel tijd en als je denkt te kunnen starten met de juiste kandidaat, kiest...

meer dan 6 jaar geleden - via deze website

« Xelvin nieuwsoverzicht