Collega Wassim Zein Eddine over de Nederlandse taallessen


- via deze website

IR

Wassim Zein Eddine, van Libanese afkomst, werkt al bijna 2 jaar voor Xelvin bij ASML in Veldhoven. Vrijwel direct bij aanvang van zijn dienstverband besloot Wassim Nederlandse les te gaan volgen bij Easy NL. Xelvin en Easy NL werken al sinds 2011 samen om Internationale medewerkers de Nederlandse taal te leren.
Vanwege zijn werkervaring en een paar taalcursussen in België, kon Wassim na het slagen van een online examen, starten op B1 niveau. Om meer te weten te komen over de reden van het volgen van een taalcursus en de ervaringen met de taal (inclusief struikelblokken), kun je hieronder verder lezen….

What was the reason you wanted to sign up for a Dutch course?

The main reasons are to know the culture better and speaking the language of the country makes your life easier. It is an nice introduction to the country itself. If you speak the native language and you know what people are talking about, you’ll get a little more nuances and emotions in the conversation.

Do you experience improvement in your vocabulary?

I experience improvement in my language skills, particularly in the passive language. I can read and understand almost everything what people are saying.
Active speaking is still difficult. The words are not always coming out. Improvement in the active part only comes by practice.

What do you think of the classes given by Easy NL?

The classes are mixed. At this level, the levels of the participants are not equal anymore. The knowledge of the teacher is spread between every level. It is a good thing that the teachers speak only Dutch in the more advanced language groups.
The teacher is a fun and relaxed lady. It is important to occasionally make a joke during the class, to not make it too serious.

Je spreekt nu een aardig woordje Nederlands. Hoe merk je in het dagelijkse leven dat je de taal redelijk spreekt?

Ik probeer Nederlands te spreken, maar dat is wel vermoeiend. Op het werk probeer ik Nederlands te spreken met collega’s. Als iemand snel spreekt en/of een accent heeft is het gesprek moeilijk te volgen. Het is dan verleidelijk om snel over te schakelen naar het Engels, maar in eerste instantie is het de bedoeling om Nederlands te spreken, want ik werk bij een Nederlandstalig bedrijf. Tijdens meetings heb ik wel de voorkeur voor Engels, want ik wil dan zorgvuldig zijn en zeker weten dat ik alles goed begrepen heb. Ik heb geen typisch Libanees uiterlijk dus mensen beginnen snel in het Nederlands tegen mij te praten. Een aantal kleine woorden/zinnen kan ik makkelijk en snel zeggen: “Ja graag”, “Waar kan ik dat vinden?”, “Spaar je koopzegels/uitzegels?”, “Wil je het bonnetje?”

 

Vorige bericht:

In topvorm met DISC 

Ook dit jaar brengt Wendy Roozendaal van ‘Topvorm’ onze medewerkers weer in mentale topvorm door middel van twee trainingen. Donderdag drie oktober stond de eerste training op de planning. Vijftien externe collega’s van de kantoren...

5 dagen geleden - via deze website
Volgende bericht:

Accelereer mee met Xelvin en het DIT Formula Student Race car Team

XELVIN-Silverstone-ticket.jpg

Het vinden van goed opgeleid technisch personeel is altijd een race tegen de klok. De kwalificatie van de CV's, het testen van vaardigheden en het voeren van gesprekken kost veel tijd en als je denkt te kunnen starten met de juiste kandidaat, kiest...

meer dan 6 jaar geleden - via deze website

« Xelvin nieuwsoverzicht