De waarde van een actief netwerk


- via deze website

Netwerk blog Walter

Terwijl er op overheidsniveau gesproken wordt over een numerus fixus voor technische studies, zitten bedrijven met technisch personeel met hun handen in het haar. Hoe en waar zullen ze de techneuten voor nu en de toekomst vandaan halen?

De zorg van deze bedrijven is niet onterecht. Nederland is een wereldspeler, en nog steeds groeiende, op het gebied van technische kennis en producten. Combineer dit met de verwachte uitstroom van de baby-boomers welke nog actief zijn in de techniek en een gematigde instroom van jonge techneuten, en remmende schaarste dreigt.

Tekort van 30.000 technici

Volgens onderzoek van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt zijn er op termijn jaarlijks 30.000 technici nodig om in de groeiende behoefte aan personeel te voorzien. Deze getallen worden ook bevestigd in het onderzoek van Qreer. Daarin is inzichtelijk gemaakt hoe de leeftijdsopbouw van techneuten actief in de industrie is, waardoor een voorspelling gemaakt kan worden van instroom en uitstroom. Om kort te gaan: een enorm tekort dreigt.

Een actief kandidatennetwerk is een vereiste voor continue groei

Het ten allen tijde kunnen beschikken over de juiste technici is vaak geen corebusiness van technische bedrijven, hoewel het wel degelijk een vereiste is voor groei. Om wel aan de vraag te kunnen voldoen bouwen wij aan een uniek netwerk van technisch geschoolde mensen.

Xelvin bedient jaarlijks meer dan 250 bedrijven met technisch personeel. Hiervoor weten we jaarlijks ruim 500 technici uit ons netwerk aan ons te binden. Door het achterhalen van hun ambitie kunnen we de juiste match maken. Voor onze opdrachtgevers zijn we voltijds bezig met het opbouwen en onderhouden van ons netwerk.

Zo hebben we de afgelopen jaren een database opgebouwd waarin we meer dan 40.000 technici hebben ingeschreven. Door continu contact te onderhouden door persoonlijke gesprekken, events en via social media kunnen we snel acteren. Daardoor hebben we de beschikking over unieke kandidaten voor onze opdrachtgevers.

Daarnaast bouwen we aan een internationaal netwerk om 's werelds beste technici te werven voor posities in Nederland. Dit netwerk is zowel een online als offline netwerk met universiteiten, professoren, internationale recruitmentpartners en lokale jobboards.

Eigen ervaring

Als je denkt dat je zonder actief en gebonden netwerk ook aan de juiste mensen kunt komen dan kan ik je die illusie uit eigen ervaring wegnemen.

Ondanks dat wij de specialist zijn in het werven en inzetten van de juiste medewerk(st)er voor onze opdrachtgevers, hebben we zelf grote moeite collega’s te vinden voor de interne functies. Waarom? Gewoonweg omdat we geen actief netwerk hebben voor deze functies. Wij maken dan voor onze interne functies dan ook dankbaar gebruik van bureaus die wel een actief netwerk hebben voor deze profielen.

Wil je dat de groei van jouw organisatie niet afhankelijk is van een toevallige sollicitant, dan is het zaak om een actief netwerk op te bouwen en te onderhouden of een samenwerking aan te gaan met een partij die dit voor je doet.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Inloggen

Inloggen via FacebookInloggen via TwitterInloggen via LinkedIn

Wachtwoord vergeten?   Registreren

Vorige bericht:
Volgende bericht:

Accelereer mee met Xelvin en het DIT Formula Student Race car Team

XELVIN-Silverstone-ticket.jpg

Het vinden van goed opgeleid technisch personeel is altijd een race tegen de klok. De kwalificatie van de CV's, het testen van vaardigheden en het voeren van gesprekken kost veel tijd en als je denkt te kunnen starten met de juiste kandidaat, kiest...

meer dan 5 jaar geleden - via deze website

« Xelvin nieuwsoverzicht