Een Nederlands sprekende Griek, dat is uniek!


- via deze website

Nederlands sprekende griek dat is pas uniek thumb

Feit: goed opgeleid technisch personeel is een schaarste in Nederland. Daarom is Xelvin al ruim zes jaar de landsgrenzen aan het overschrijden en plaatsen we geregeld internationale techneuten bij onze klanten. De ervaring leert echter dat veel Nederlandse bedrijven de taalbarrière nog steeds als een groot probleem zien. Hoe integreer je een internationale techneut zo snel mogelijk in het bedrijfsleven en in onze maatschappij?

Leidt de (technische) kandidaten op in de Nederlandse taal en zorg daarbij voor de juiste faciliteiten zoals huisvesting! Xelvin is reeds begonnen met het opleiden van Griekse techneuten in de Nederlandse taal.

Nederland kampt met een structureel en groeiend tekort aan technisch personeel. In 2016 is er al een gat van 155.000 openstaande technische vacatures. De rijksoverheid stimuleert Nederlandse jongeren al jaren een technische opleiding te kiezen. De honderden miljoenen euro’s die hierin zijn gestoken hebben tot op heden nog geen resultaat opgeleverd.

Een Nederlands sprekende Griek, dat is uniek!

Xelvin is continu op zoek naar vernieuwing en uitdaging. Wij blijven onze horizon verbreden en grijpen de door ons gecreëerde, unieke kansen met beide handen aan. Daarom heeft Xelvin in mei van dit jaar tien laatstejaars Griekse studenten geselecteerd, die hun technische carrière in Nederland willen beginnen. De studenten volgen momenteel een opleiding op B.Sc. en M.Sc. niveau richting bijvoorbeeld Electrical engineering of Mechatronica. Zij nemen deel aan een uitdagend opleidingsprogramma: de studenten volgen namelijk naast de afronding van hun technische studie, tevens een opleiding in de Nederlandse taal.

Xelvin heeft in samenwerking met een docente Nederlands gezorgd voor een compleet lesprogramma, waarbij de studenten gemiddeld 4 uur per week het vak Nederlands volgen met als resultaat dat zij uiteindelijk de Nederlandse taal goed beheersen. Erg handig natuurlijk wanneer procedures en voorschriften binnen bedrijven in het Nederlands zijn opgesteld. De studenten worden door Xelvin begeleid naar een mooie technische baan in Nederland.

Wie wil zich nu niet vestigen in het hart van de techniek? Nederland is een land van technische ontwikkeling en innovatie en de Nederlands sprekende Griek zal daarom voor uw bedrijf een waardevolle aanwinst zijn.

Nederlands sprekende griek dat is pas uniek

Kom nu al in contact!

De Griekse studenten komen in maart 2014 naar Nederland en gaan graag in gesprek met hun potentiele werkgevers. Om u alvast een indruk te geven van de opleidingsachtergrond en ambities van deze ondernemende technische studenten, kunt u vanaf nu de website www.meetourtalents.nl bezoeken. De studenten presenteren zich op deze website door middel van een korte video: wat zijn hun ambities, welke technische achtergrond nemen zij mee naar uw bedrijf en welke persoonlijkheid schuilt er achter deze techneuten?

Bent u na het zien van de video’s nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten over deze topkandidaten, dan kunt u contact opnemen met 1 van de zestien regionale kantoren. De medewerkers van Xelvin gaan graag met u in gesprek.

Ja, ik ga voor “de Nederlands, sprekende Griek”

De Griekse kandidaten zijn uiteraard beschikbaar voor sollicitatiegesprekken en zijn landelijk inzetbaar. Gedurende deze gesprekken kunt u als organisatie beoordelen of er een juiste match is tussen de openstaande positie en de technische kennis, de persoonlijkheid en communicatieve vaardigheden van de kandidaat. Bent u na de sollicitatierondes ervan overtuigd dat een of meerdere Griekse studenten bij uw bedrijf passen, dan zal Xelvin zorgdragen voor:

  • Een Nederlands arbeidscontract met gebruikelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Verzorging van huisvesting nabij werklocatie
  • Een aanvraag voor een burgerservicenummer.
  • Openen van een bankrekening.
  • De kandidaat krijgt een vervolgopleiding Nederlandse les

Sinds haar oprichting in 2007 heeft Xelvin namelijk al ruim 500 technische specialisten naar Nederland gehaald en mede daardoor veel ervaring in het bemiddelen van internationale , technische kandidaten. Ook als u wilt weten wat Internationale Recruitment u in de toekomst kan bieden, zijn de consultants van Xelvin gedreven u te informeren over de kansen en de te nemen weg naar een groot internationaal technisch arbeidspotentieel! 

“De Nederlands sprekende Griek, dat is Uniek in samenwerking met Xelvin ondernemende technici”

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Inloggen

Inloggen via FacebookInloggen via TwitterInloggen via LinkedIn

Wachtwoord vergeten?   Registreren

Vorige bericht:

In topvorm met DISC 

Ook dit jaar brengt Wendy Roozendaal van ‘Topvorm’ onze medewerkers weer in mentale topvorm door middel van twee trainingen. Donderdag drie oktober stond de eerste training op de planning. Vijftien externe collega’s van de kantoren...

5 dagen geleden - via deze website
Volgende bericht:

Accelereer mee met Xelvin en het DIT Formula Student Race car Team

XELVIN-Silverstone-ticket.jpg

Het vinden van goed opgeleid technisch personeel is altijd een race tegen de klok. De kwalificatie van de CV's, het testen van vaardigheden en het voeren van gesprekken kost veel tijd en als je denkt te kunnen starten met de juiste kandidaat, kiest...

meer dan 6 jaar geleden - via deze website

« Xelvin nieuwsoverzicht