Hoe word je kampioen in je werk?


- via deze website

PSV is kampioen van Nederland geworden. Voor het eerst sinds 2008 heeft PSV de titel weer binnengehaald. Na regionale successen van AZ, Twente en Ajax konden de Eindhovenaren eindelijk weer met de kampioensschaal pronken. Zijn ze echter de kampioen van de Mickey Mouse competitie of grootse overwinnaars? Het is hoe dan ook een kampioenschap van het Team en daar mag PSV fier op zijn. Welke lering kunnen we uit het kampioenschap van PSV trekken zodat we ook in het bedrijfsleven winnen?

Aan het begin van het seizoen spraken de WK gangers Wijnaldum en Depay zich uit om met PSV kampioen te willen worden. Ze spraken hun commitment uit om zich nog minimaal een jaar te verbinden aan PSV. Niet alleen intern spraken ze deze commitment uit, maar ook richting de Amigos de la prensa. Waarom maakten ze niet de stap naar een buitenlandse club, voetballers zijn toch gedreven door geld? Waarschijnlijk hebben ze gezien wat er van Rekik en Bruma terecht is gekomen. Zij gingen op jonge leeftijd naar het buitenland, al dan niet gedreven door geld, maar kwamen weinig aan spelen toe. Des te dapperder was hun keuze om terug te keren naar Nederland en hun carrière bij PSV nieuw leven in te blazen. Op jonge leeftijd hebben ze nu KAMPIOEN VAN NEDERLAND op hun CV staan. Daar droomt elke jonge voetballer toch van?

De trainersstaf van PSV bestaat merendeel uit oud voetballers. Philip Cocu zorgde als speler in 2007 hoogstpersoonlijk voor de titel, maar aan de zijkant van het veld blijkt dit toch beduidend moeilijker. Vorig seizoen durfde Cocu zijn oude leermeester Guus Hiddink om hulp te vragen. Toen kreeg het niet het gewenste eindresultaat met de schaal, maar zal Guus niet ongelofelijk trots zijn op zijn vroegere pupil?

Keuzes maken is soms moeilijk, maar kwetsbaar durven zijn over gemaakte foute keuzes ,zoals Rekik of Bruma hebben gedaan. Of zoals Cocu heeft gedaan over zijn ‘tekortkomingen’ verdient een dikke pluim. En dat niet alleen: je komt er uiteindelijk verder mee. Voor je ’t weet ben je kampioen!

Hoe vertaalt zich dat naar het bedrijfsleven? Durf jij je commitment en ambities bijvoorbeeld uit te spreken aan je leidinggevende en daar naar te handelen? En durf jij aan te geven van welke werkzaamheden en projecten jouw technische hart sneller gaat kloppen? Of waar je nog wel hulp kunt gebruiken? Het lijkt logisch om je commitment en ambities uit te spreken, maar veel bedrijven zijn niet blij met je inbreng en kijken niet verder dan de korte termijn.

Het team en de staf van PSV leert ons dat het uitspreken van ambities en ernaar handelen je de kampioen van je carrière kan maken. En dat ‘je kwetsbaar opstellen’ zoals Cocu heeft gedaan, kan maken dat je kampioen wordt en misschien wel verder komt dan je ooit dacht.

Durft Guus Hiddink nu de hulpvraag te stellen aan Philip Cocu om ons Nederlands Elftal weer op de rit te krijgen? En durf jij het gesprek met je leidinggevende aan te gaan over je dromen en ambities?

PSV

Reacties

Door LĂștsen Zijlstra, dinsdag 21 april 2015 om 14:58 uur:

Leuke blog Frank!

Door Laurens Snoek | Xelvin, donderdag 23 april 2015 om 09:09 uur:

Compliment Frank!!

Door Marloes Ubbink, vrijdag 24 april 2015 om 13:00 uur:

Leuk stuk Frank!! Iets om over na te denken... :-)

Inloggen

Inloggen via FacebookInloggen via TwitterInloggen via LinkedIn

Wachtwoord vergeten?   Registreren

Vorige bericht:

Ramon Poels nieuwe Managing Director Xelvin

De technische detacheerder Xelvin heeft per 1 september een nieuwe Managing Director: Ramon Poels. Poels, momenteel directeur van XBI, volgt Walter Lammers op, die na 4 jaar plaats maakt voor nieuw leiderschap. Aan Poels de taak om de groei van Xelvin...

7 dagen geleden - via deze website
Volgende bericht:

Accelereer mee met Xelvin en het DIT Formula Student Race car Team

XELVIN-Silverstone-ticket.jpg

Het vinden van goed opgeleid technisch personeel is altijd een race tegen de klok. De kwalificatie van de CV's, het testen van vaardigheden en het voeren van gesprekken kost veel tijd en als je denkt te kunnen starten met de juiste kandidaat, kiest...

meer dan 6 jaar geleden - via deze website

« Xelvin nieuwsoverzicht