Vijf prestatiekrakers die je aan het denken zetten


- via deze website

Brainworkx Techevent.jpg

Xelvin bestaat 10 jaar! Dat werd op donderdag 3 november gevierd tijdens hét tech event 3.0 BrainworkX waarbij een beroep werd gedaan op de beide hersenhelften van de bezoeker.

Wat blijkt? Het optimaal functioneren van individuen en teams is van veel meer afhankelijk dan van IQ, opleiding, kennis en kunde. Juíst ook de zaken als teamwork en -motivatie, zelfinzicht, empathisch- en creatief denkvermogen, bepalen voor een grootdeel het succes.

Daarom voor alle ondernemers, HR- en teammanagers, een samenvatting van de vijf belangrijkste hersenkrakers die je scherp houden.

1. Voor creatief denkvermogen moet je barrières doorbreken

Victor Mids. Voor kinderen een machtige goochelaar, voor volwassen een echte Mindfuck. Zijn hele performance is namelijk gebaseerd op de vaak verrassende werking van onze hersenen. Die zijn zo geprogrammeerd dat de uitkomst van ons denken en handelen vaak voorspelbaar is. En daar maakt Mids dankbaar gebruik van. Tegelijkertijd leer je ervan dat als je echt tot vernieuwende inzichten wilt komen en écht out-of-the-box wil kunnen denken, je mentale barrières moet durven te doorbreken.

Brainworkx TechEvent Victor Mids

2. Wie Mindfull wil zijn moet geen mind full hebben

Mindfulness is meer dan een trend. Er zijn ook wetenschappelijke inzichten dat het de overprikkelde (werkende) mens daadwerkelijk in een meer ontspannen toestand weet te brengen. Af en toe letterlijk en figuurlijk stilstaan vraagt niet om een zweverig management, maar om leiding die begrijpt dat je het werkritme en de dagelijkse sleur moet onderbreken om je hoofd figuurlijk leeg te maken. Om daarna tot hogere prestaties te komen. En laat dat nu ook nog eens bijzonder prettig zijn…

3. Teams die voor goud gaan moet je niet alles voorkauwen

Veel gevraagd spreker en voormalig succesvol hockeycoach Marc Lammers heeft een bevlogen verhaal. Zijn passie straalt af op zijn toehoorders. Maar passie overbrengen is niet genoeg voor succes. Lammers deed er jaren over om te ontdekken dat hij niet moest prediken, zenden en zeggen hoe het moet, maar dat hij individuen binnen het nationale dames hockeyteam zélf moest laten nadenken om met oplossingen en verbeteringen te komen. Natuurlijk wel binnen door hem geformuleerde kaders. Onder andere dat inzicht bracht hem letterlijk de gouden medaille.

Brainworkx Techevent Marc Lammers

4. Denken in persoonlijkheden is denken in mogelijkheden

Het CV met opleiding, kennis en ervaring is nog de meeste gebruikte leidraad voor een selectieprocedure. Al druppelt het besef steeds meer door dat succesvolle teams niet bestaan uit sterke individuen, maar uit individuen die elkaar versterken. Persoonlijke Profiel Analyse is bij het samenstellen van teams een onmisbare tool geworden die onder andere de kernkwaliteiten en karaktereigenschappen van individuen blootlegt. Met als resultaat de mogelijkheid om teams met aanvullende persoonlijkheden te kunnen samenstellen. Wil je écht out-of-the-box denken, zet dan je sollicitanten samen in een escaperoom en observeer. Je zult versteld staan hoeveel eigenschappen en kwaliteiten van mensen daar naar voren komen.

5. Kathedraal denken vraagt om visie en lef

De snelheid van veranderingen en de druk op de korte termijnprestaties zorgt in de wereld en in het bedrijfsleven voor onzekerheid. De Vlaamse trendanalist Herman Konings daagt managers uit om het lef te hebben verder te kijken dan de cijfers van vandaag. De kathedraalbouwers van weleer investeerden gigantische bedragen in bouwwerken waarvan zij wisten dat zelfs hun kleinkinderen het eindresultaat niet zouden zien. Dat is in de huidige tijdgeest misschien wat overdreven, maar toont wel aan, net als het bijschaven, sturen en optimaliseren van Marc Lammers, dat je lef moet hebben om een stip te zetten die wat verder aan de horizon staat.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Inloggen

Inloggen via FacebookInloggen via TwitterInloggen via LinkedIn

Wachtwoord vergeten?   Registreren

Vorige bericht:

Ramon Poels nieuwe Managing Director Xelvin

De technische detacheerder Xelvin heeft per 1 september een nieuwe Managing Director: Ramon Poels. Poels, momenteel directeur van XBI, volgt Walter Lammers op, die na 4 jaar plaats maakt voor nieuw leiderschap. Aan Poels de taak om de groei van Xelvin...

11 dagen geleden - via deze website
Volgende bericht:

Accelereer mee met Xelvin en het DIT Formula Student Race car Team

XELVIN-Silverstone-ticket.jpg

Het vinden van goed opgeleid technisch personeel is altijd een race tegen de klok. De kwalificatie van de CV's, het testen van vaardigheden en het voeren van gesprekken kost veel tijd en als je denkt te kunnen starten met de juiste kandidaat, kiest...

meer dan 6 jaar geleden - via deze website

« Xelvin nieuwsoverzicht