Xelvin Turtle II workshop at the Dutch Design Week 2014


- via deze website

Koning Ghana in Turtle I

Kun je in Ghana een auto van slooponderdelen maken waar niets wat je nodig hebt voor handen is? Melle Smets en zijn team hebben het gedaan! In 3 maanden tijd bouwden zij de Turtle I en gaven zij de koning van Ghana een rit in hun bruine gevaarte! Kijk maar eens op www.setupshop.eu!

Afgelopen juli haalde Xelvin €5100 bij elkaar voor het Turtle II project door met Team Techniek 3.0 mee te doen aan de Carbagerun! Een avontuurlijke barreltocht –zie hier het reisverslag op Facebook- door Oekraïne leverde voldoende sponsorgeld op om de volgende stap met het project te maken.

Geld is één ding, maar geld is niet alles. Voor de volgende fase hebben Melle en zijn team hulp nodig bij een aantal technische vraagstukken… En daar komen we dus bij jou uit!

 

 

Wij hebben jouw hulp nodig!

De Turtle is uitgenodigd voor de Dutch Design Week en zal prominent te zien zijn in een Future box. De Turtle Future Box presenteert het concept van een informele autofabriek voor de West-Afrikaanse markt. Dit concept werd bedacht en ontwikkelt na de realisatie van de Turtle 1 in de wijk Suame Magazine in Ghana. Verspreid over 12.000 werkplaatsen, winkels en fabrieken zijn 200.000 ambachtslieden daar dagelijks bezig met afgedankte auto’s uit heel de wereld.

Op vrijdag 24 oktober gaat Xelvin een workshop organiseren om Melle verder te helpen met zijn technische vraagstukken. Tijdens deze boeiende workshops wordt je mee genomen in het avontuur en het maatschappelijke belang van het Turtle II project. Melle presenteert vervolgens zijn technische vraagstukken en in 4 groepen van ieder 8 technische experts gaan we dan uiteen om deze uit te werken.

Daarmee verwachten wij op deze vrijdag 24 oktober Melle en zijn Team helemaal klaar te kunnen maken zodat zij begin 2015 weer naar Ghana kunnen om het Turtle II project verder uit te rollen. Zodat er nog vele Turtles gebouwd gaan worden met behulp van de door het Turtle II project opgeleide all-round mechanische monteurs!

Dit is het programma:

10.30 Binnenkomst met een kopje koffie

11.00 Uitleg Turtle II project op de stand van de Turlte (Future Box)

12.00 Lunch, gefaciliteerd door Xelvin

13.00 Start workshops & uitwerken vraagstukken in groepen

16.00 Presenteren en plenair doorspreken van de groepen

17.00 Uitreiken sponsorbedrag en afronding met borrel

Wil jij aan de basis van het nieuwe ontwerp staan en meedoen aan een van de workshops op vrijdag de 24 October? Meld je dan aan via onderstaande links, maar let op, want VOL = VOL! Inschrijven is mogelijk voor iedereen binnen Nederland en Belgie, reiskosten zullen door Xelvin worden vergoed.

JA IK KOM

IK HEB EERST NOG EEN VRAAG

 

Werken aan Turtle I Turtle I Techniek 3.0 Carbage Run Koning Ghana in Turtle I Autoschema Turtle II Turtle II Flyer DDW Participant

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Inloggen

Inloggen via FacebookInloggen via TwitterInloggen via LinkedIn

Wachtwoord vergeten?   Registreren

Vorige bericht:

Ramon Poels nieuwe Managing Director Xelvin

De technische detacheerder Xelvin heeft per 1 september een nieuwe Managing Director: Ramon Poels. Poels, momenteel directeur van XBI, volgt Walter Lammers op, die na 4 jaar plaats maakt voor nieuw leiderschap. Aan Poels de taak om de groei van Xelvin...

11 dagen geleden - via deze website
Volgende bericht:

Accelereer mee met Xelvin en het DIT Formula Student Race car Team

XELVIN-Silverstone-ticket.jpg

Het vinden van goed opgeleid technisch personeel is altijd een race tegen de klok. De kwalificatie van de CV's, het testen van vaardigheden en het voeren van gesprekken kost veel tijd en als je denkt te kunnen starten met de juiste kandidaat, kiest...

meer dan 6 jaar geleden - via deze website

« Xelvin nieuwsoverzicht