Zijn wie je bent, maakt gelukkig en succesvol


- via deze website

Gerwin Lunenborg

Het klinkt zo mooi, gewoon zijn wie je bent en dan nog succesvol worden ook.

En zeg nou zelf, wie wil dat niet: succesvol worden door jezelf te zijn? Deze vraag zit verweven in de filosofie van Xelvin. Binnen Xelvin geloven we sterk dat de mensen het verschil maken. Het is ook daarom dat “de oprechte eigen keuze” bij Xelvin centraal staat. 

Graag wil ik aan de hand van een voorbeeld de stelling onderstrepen dat jezelf zijn, niet alleen jou maar ook je omgeving succesvol maakt.

Als voorbeeld zou ik graag Gerwin Lunenborg willen gebruiken.

Om een beeld van Gerwin te geven, zij profiel: hij is groot, rossig, direct, zachtaardig, grappig, motivator, vertrouwend, enthousiast, maar bovenal zichzelf!

Gerwin is aftredend regiodirecteur bij Xelvin Noord. Door Gerwin ook wel een grote groep vrienden genoemd.

Waar het algemeen beeld van directeuren vaak nog wordt gekenmerkt door veel stress, lange werkdagen, dikke auto, directief en volgevreten diknekken, is Gerwin authentiek en levert zijn rol hem energie in plaats van dat het energie kost.

Maar wat is dat nou, authentiek zijn?

Volgens de theorie is dat: gedrag waarbij je je zingeving (missie) en je normen en waarden leidend laat zijn in je gedrag.

Er is een aantal randvoorwaarden om authentiek te kunnen zijn. Zo is het erg belangrijk dat je je bewust bent van wie je bent, wat je anderen wilt geven en wat je nastreeft. Ook wel je persoonlijke missie genoemd. Daarnaast is het ook fijn dat je in een omgeving werkt waar jouw normen en waarden aansluiten bij de cultuur van de organisatie. Dit is in het geval van Gerwin en Xelvin geen issue. Gerwin en Xelvin zijn met elkaar opgegroeid en hebben elkaar mede gevormd.

Gerwin heeft een sterk geloof dat een bedrijfscultuur als die van Xelvin van grote invloed is. Je kunt er zijn wie je bent. Een cultuur waarbij de mensen en het team centraal staan.

Oprecht

Gerwin's missie is ‘het laten groeien van de mensen in zijn omgeving’. Gerwin ziet zijn rol als regiodirecteur voornamelijk dan ook als motivator, boodschap-overbrenger en enthousiasmeerder. Zijn boodschap is te allen tijde oprecht. Daarnaast vindt hij het belangrijk om vertrouwen te geven aan zijn collega’s. Dit draagt eraan bij dat mensen open, eerlijk en kwetsbaar zijn. Volgens Xelvin zijn dit juist ook kenmerken van sterke mensen.

Het is niet voor niets dat hij zijn team als een grote vriendengroep ziet. 'Eén voor allen en allen voor één' is dan ook een gevleugelde uitspraak. En wanneer succesvol, dan wordt het succes ook gezamenlijk gevierd door middel van een activiteit of zoals dit jaar nog met een meerdaagse geheel georganiseerde reis naar Turkije!

Ontdek je eigen missie

Wil jij ook succesvol en gelukkig worden door 'gewoon' jezelf te zijn, maar moet je je missie nog ontdekken? Doe dan  onderstaande oefening van Authentiek Leiderschap eens:

Stap 1:  In welke omgeving wil je graag investeren? Vul in: de doelgroep waarin ik graag wil investeren is/zijn: (bv de mensen in mijn omgeving)

Stap 2:  Beschrijf de voorbeelden waarbij je enorm genoot in het samenwerken met die doelgroep (vb. dat mensen in zijn omgeving groeide als persoon en professional)

Stap 3: Creatie. Welke groei zag je bij de doelgroep in de voorbeelden die je hebt beschreven? Vul in: de groei die ik bij de doelgroep heb waargenomen is…. (vb dat de medewerkers open, eerlijk en kwetsbaar zijn)

Stap 4: Geven: Wat was het mooiste van jezelf dat je de doelgroep gaf waardoor deze die groei kon doormaken? Vul in: Ik gaf de doelgroep …… (bv oprechte aandacht, enthousiasme en vertrouwen)

Stap 5:  In stap 5 breng je de uitkomsten van de vorige stappen samen. De formulering is: Ik geef (uitkomst stap 1), (uitkomst stap 4), waardoor (uitkomst stap 2), (uitkomst stap 3).

Ik geef mensen in mijn omgeving oprechte aandacht, enthousiasme en vertrouwen, waardoor zij open, eerlijk en kwetsbaar zijn en groeide als persoon en professional.

Ruimte om te groeien

Gerwin treedt per 1 april af als regiodirecteur Noord. Dit doet hij om voor hem twee belangrijke redenen. Hij wil tijd en inhoud geven aan zijn persoonlijke ideaal De Olde Looierij. Een sfeervolle meubelzaak voor meubels en accessoires met karakter. Begonnen als hobby en ondertussen vanuit een historisch pand uitgegroeid naar een unieke onderneming. Daarnaast wil hij zijn team binnen Xelvin de ruimte bieden om verder te groeien.

Gerwin Olde Looijerij.jpg

Gerwin is niet weg, hij heeft de belangrijke taak om Xelvin Duitsland mee op te richten. Juist Gerwin zal de rol vervullen om onze Duitse Xelvin collega’s te besmetten met de unieke Xelvin cultuur.

De stelling zijn wie je bent maakt je gelukkig en succesvol gaat voor Gerwin helemaal op. Wellicht zou het voor Gerwin nog meer aanspreken als we de stelling verruimen naar zijn wie je bent maakt jezelf en je collega’s gelukkig en succesvol!


Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Inloggen

Inloggen via FacebookInloggen via TwitterInloggen via LinkedIn

Wachtwoord vergeten?   Registreren

Vorige bericht:
Volgende bericht:

Accelereer mee met Xelvin en het DIT Formula Student Race car Team

XELVIN-Silverstone-ticket.jpg

Het vinden van goed opgeleid technisch personeel is altijd een race tegen de klok. De kwalificatie van de CV's, het testen van vaardigheden en het voeren van gesprekken kost veel tijd en als je denkt te kunnen starten met de juiste kandidaat, kiest...

meer dan 6 jaar geleden - via deze website

« Xelvin nieuwsoverzicht